Halepçe'de silahlı bir grup etkisiz hale getirildi

Halepçe'de silahlı bir grup etkisiz hale getirildi

HALEPÇE (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Halepçe ili kırsalında dört silahlı kişinin öldürüldüğü ve diğer iki kişinin üzerlerindeki...

HALEPÇE (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Halepçe ili kırsalında dört silahlı kişinin öldürüldüğü ve diğer iki kişinin üzerlerindeki bombaları patlattığı bildirildi.

Kürdistan Yurtseverler Birliğinin (KYB) yayın organı Pukmedia'daki haberde, güvenlik güçlerinin, Irak-İran sınırındaki Halepçe'nin Giryane köyü yakınlarında fark edilen silahlı bir grubu etkisiz hale getirmek için operasyon düzenlediği belirtildi. Haberde, operasyon sırasında çıkan çatışmada silahlı gruptan dördünün öldürüldüğü, ikisinin üzerindeki bombaları patlattığı ifade edildi.

Bölgede başka silahlı kişilerin bulunması ihtimaline karşı operasyonun devam ettiği kaydedildi.

IKBY Güvenlik Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Halepçe'deki silahlı kişiler "terörist grup" olarak nitelendirildi, “Bölgede böyle bir grubun varlığı hakkında elimizde bilgi var" ifadesi yer aldı.

Güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen silahlı kişilerin kimlikleri ve bağlantılarına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler