Hakkari'de terör operasyonu

Hakkari'de terör operasyonu

Güvenlik güçlerince gerçekleştirilen arama tarama faaliyetinde 3 uzun namlulu silah, av tüfeği ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi - 4 şüpheli yakalandı

HAKKARİ (AA) - Hakkari'de güvenlik güçlerince gerçekleştirilen arama tarama faaliyetinde 3 uzun namlulu silah, av tüfeği ve çok sayıda mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında bugün Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Köprülü 5. Hudut Tabur Komutanlığı görevlilerince mayın ve patlayıcı madde arama faaliyeti yapıldığı belirtildi.

Kasran Vadisi bölgesinde bir aracın devriye aracını görmesinden sonra kaçmaya başlaması üzerine yapılan takip sonrasında aracın önünün kesilerek durdurulduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu esnada bölgede yapılan keşif gözetleme faaliyetinde Kasran Vadisi içerisinde 4 şahıs tespit edilmiş, şahıslar yapılan ihtarlara uymayarak üzerilerinde bulunan sırt çantalarını bırakarak bölgeden uzaklaşmışlardır. Bölgede yapılan arama ve tarama faaliyetleri neticesinde 3 adet AK-47 kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 5 adet AK-47 kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait şarjör, 163 adet AK-47 kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait mühimmat, Verona SX marka av tüfeği, 48 adet 12 kalibre saçmalı av tüfeği mühimmatı, 2 hücum yeleği, el dürbünü, çok sayıda yaşam malzemesi, durdurulan araçta yapılan aramada ise mutfak tüpü, mayın/EYP yapımında güç kaynağı olarak kullanıldığı değerlendirilen elektronik düzenek ele geçirilmiştir. Kaçan şahıslar ile ilgili olarak 3 şahıs teslim olmuş, durdurulan aracın sürücüsü ile birlikte toplam 4 şahıs gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.''

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler