Hak-İş'ten sığınmacılara "Türkçe Öğretim Modülü Kitabı"

Hak-İş'ten sığınmacılara "Türkçe Öğretim Modülü Kitabı"

Temel eğitime ilişkin bilgilerin yer aldığı kitapla, sığınmacıların Türkçeyi daha kolay öğrenmesi amaçlanıyor

ANKARA (AA) - Hak-İş Konfederasyonu, sığınmacılara yönelik "Türkçe Öğretim Modülü Kitabı" hazırlattı.

Hak-İş'ten yapılan yazılı açıklamada, "Mesleki Eğitim Yoluyla Mültecilerin Sosyal Entegrasyonu Projesi" kapsamında Türkiye'deki sığınmacılar için "Türkçe Öğretim Modülü Kitabı" hazırlandığı belirtildi.

Projeyle, sığınmacıların Türkçeyi öğrenmelerinin kolaylaştırılması, mesleki eğitim programları ve modülleri sayesinde istihdam piyasasına donanımlı çalışan girişlerinin sağlanmasının hedeflendiği bildirilen açıklamada, "Kitabın, çeşitli ülkelerden Türkiye'ye gelen mültecilerin ülkemize uyum sağlaması ve adaptasyonu için önemli faydalar sağlayacağına inanıyoruz. Temel eğitimlerin yer aldığı kitap sayesinde göçmenlerin Türkçeyi daha kolay ve anlaşılır biçimde öğreneceğini düşünüyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Kitabın Hak-İş koordinatörlüğünde, Fransa'dan COJEP International tarafından hazırlandığı kaydedilen açıklamada, kitabın hazırlık sürecine Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Mesleki Yeterlilik Kurumu, Gazi Üniversitesi, İŞKUR, Almanya'dan "IGMG Hilfs-und Sozialverein e.V." ile konfederasyon uzmanlarının katkı sağladığı bildirildi.

Açıklamada, kitaba "http://www.hakis.org.tr/" internet sitesinin "yayınlarımız" kısmından da ulaşılabileceği ifade edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler