Hak-İş, CHP'nin Taksim Meydanı'ndaki mitingine katılacak

Hak-İş, CHP'nin Taksim Meydanı'ndaki mitingine katılacak

Hak-İş Genel Başkanı Arslan:- "Siyasal partiler arasındaki ayrılıkları mümkün olduğunca aza indirecek ortak bir uzlaşma zemini için çalışmalar yapılmalı. Bu nedenle 24 Temmuz Pazar günü CHP'nin Taksim'deki mitingine konfederasyon olarak davet edildik, ora

İSTANBUL (AA) - Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, siyasal partiler arasındaki ayrılıkları mümkün olduğunca aza indirecek ortak uzlaşma zemini için çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek, bu nedenle 24 Temmuz Pazar günü CHP'nin Taksim Meydanı'nda düzenleyeceği mitinge katılacaklarını bildirdi.

Arslan, FETÖ'nün darbe girişimini AA muhabirine değerlendirdi.

Milletin parası ve emanet ettiği silahların hainlerce millete yöneltildiğini dile getiren Arslan, yaşanan saldırıları "akıl almaz" olarak niteledi.

Mahmut Arslan, 15 Temmuz'da, Türkiye tarihinin en karanlık gecelerinden birinin yaşandığını belirterek, "Bu karanlık geceyi aydınlığa dönüştüren halkımız oldu. Siyasal görüş ve anlayışlarını, siyasal farklılıklarını bir kenara koyarak, milletine, Cumhurbaşkanı'na, hükümetine, devletine ve demokrasisine sahip çıkması bütün dünyanın algılayamadığı, arkasında bazı hesaplar aradığı 15 Temmuz başarısı tarihimizde önemli bir dönüm noktası oldu." diye konuştu.

Darbenin başarılı olması halinde bugün Türkiye'den bahsetmenin mümkün olamayacağını aktaran Arslan, uluslararası güçlerin ve tuzakçıların bir daha ortaya çıkmaması için yoğun bir mücadele verdiklerini söyledi.

Arslan, Türkiye'nin başta ekonomi olmak üzere normalleşmesi gerektiğini dile getirerek, "Sosyal hayatın normalleşmesi gerekir. Bir kısım provokasyonlara fırsat verilmemesi gerekiyor. Bütünleştirmeyi ve birlikteliği sağlayacak adımlar atılmalı. Bütün bunları yaparken de sivil tolum örgütlerinin inisiyatif almaları gerekiyor." dedi.

Başta silahlı kuvvetler olmak üzere devletin yeniden yapılandırılması gerektiğini vurgulayan Arslan, pek çok alandaki zaafların ortadan kaldırılmasının önemine işaret etti.

- "CHP'nin Taksim mitingine katılacağız"

Arslan, FETÖ'nün tasfiyesi için bütün hücrelerine kadar girilmesi gerektiğini aktararak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunu yaparken de adalet ve hukuku dikkate alarak yapmamız gerekiyor. Her şeyden önce biz güçlü bir devletiz. Geleneği olan bir devletiz. Adalet mülkün temelidir. Adaletli bir hukuk işleterek bu terör örgütünün tasfiye dilmesi gerekiyor. Toplumun yeniden bir dayanışmaya ve birlikte mücadeleye alıştırılması gerekiyor. Siyasal partiler arasındaki ayrılıkları mümkün olduğunca aza indirecek ortak bir uzlaşma zemini için çalışmalar yapılmalı. Bu nedenle 24 Temmuz Pazar günü CHP'nin Taksim'deki mitingine konfederasyon olarak davet edildik, oraya katılacağız. Demokrasiden yana ve darbelerin karşısında olan o mitinge destek vereceğiz."

- "Soylu direnişi selamlıyorum"

Herkese demokrasi ve ülke bütünlüğü ortak paydasında bir araya gelmesi çağrısında bulunan Arslan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"15 Temmuz kalkışmasına karşı halkımızın, milletine, devletine, milli iradeye, Cumhurbaşkanı'na, Başbakanı'na ve bütün değerleri uğruna kendini feda etmesi, tanklarına altına atlaması, göğsünü silahlara siper etmesi dünyada ender rastlanan direnişlerden birisidir. Bu soylu direnişi buradan selamlıyorum. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler