Hafik'e yapılan taşkın koruma inşaatı

Hafik'e yapılan taşkın koruma inşaatı

SİVAS (AA) - Hafik Belediye Başkanı Mitat İlhan, Gölayağı Deresi 2. Kısım Taşkın Koruma inşaatında incelemelerde bulundu. İnşaatdaki incelemenin...

SİVAS (AA) - Hafik Belediye Başkanı Mitat İlhan, Gölayağı Deresi 2. Kısım Taşkın Koruma inşaatında incelemelerde bulundu.

İnşaatdaki incelemenin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan İlhan, "Hafik Gölü'nden gelen ilçe merkezi içerisinden geçerek Kızılırmak'a dökülen Gölayağı Deresi içerisine yapılmakta olan taşkın koruma tesisinin 1. etabı bitmiş durumda. 2. etap çalışmalarının da sonuna yaklaşıldığı gibi 3. etap için DSİ 19. Bölge Müdürlüğü ile gerekli ön çalışmalara başlanılmıştır." dedi.

Taşkın koruma tesisinin su baskını tehlikelerinin yanı sıra kötü kokulara da çözüm olacağını dile getiren İlhan, "Ayrıca derenin diğer tarafında bulunan yerleşim yerlerinin kullandığı eski köprüler yıkılarak yerine, daha sağlam ve kullanışlı köprüler inşa edilmektedir. Çarşı içinde Osmanbey Caddesi üzerindeki köprü yıkılıp daha geniş olacak şekilde yeniden yapılacak." diye konuştu.

Başkan İlhan ayrıca çalışmanın 879 bin liraya mal olacağını ve dere üzerine 13 menfez yapılacağını da sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :