Gürcistan'da "Tiflis Stratejik Tartışması" forumu

Gürcistan'da "Tiflis Stratejik Tartışması" forumu

Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, ülkesinin güvenliği için NATO üyeliğinin nihai amaçları olduğunu belirtti

TİFLİS (AA) - Gürcistan'ın Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, ülkesinin güvenliği için NATO'yle tam entegrasyonunun nihai amaçları olduğunu vurgulayarak, Gürcistan'ın NATO üyeliğinin Karadeniz bölgesinin güvenliği için son derece önemli olduğunu savundu.

Gürcistan Cumhurbaşkanlığının basın açıklamasına göre, "Tiflis Stratejik Tartışmaları" konferansının açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili, ülkesinin NATO ve Avrupa Birliği (AB) ile entegrasyonu süreci, toprak bütünlüğü sorunları ve bu çerçevede Rusya'nın sürdürdüğü politika, Karadeniz bölgesinin güvenliği ile ilgili konulara değindi.

Konferansa, eski Letonya Cumhurbaşkanı Valdis Zalters, eski Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljiurand, Romanya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan'ın Milli Güvenlik Konseyi yetkilileri ile NATO üyesi ülkelerin Tiflis Büyükelçileri'nin de aralarında bulunduğu 100'e yakın kişi katıldı.

NATO ile tam entegrasyonun Gürcistan'ın güvenliği için halkın tek seçeneği olduğunu vurgulayan Margvelaşvili, "Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'yle entegrasyonu sabırsızlıkla bekliyoruz. Altını çizerek belirtmek isterim ki Gürcistan'ın NATO'yle entegrasyonu bölgede daha çok barış, istikrar ve güvenlik demektir ve bölge için son derece önemli olan kıtalararası işbirliği programlarının gelişmesine katkı sağlar" ifadelerini kullandı.

Ülkesinin NATO ile entegrasyonunun güvenlik açısından Rusya için de önemli olduğunu savunan Margvelaşvili, "Göreceğiz ki toprakları işgal altında olan, sınır sorunları yaşayan ülkeler, hatta Rusya'yla da sınır sorunu yaşayan ülkeler bile NATO üyesi oldu. Ve bundan herkes olumlu faydalandı. Hem NATO hem de üye ülkeler güçlendi, hem de bu gelişmeye şüpheci yaklaşan Rusya Federasyonu daha güvenilir sınırlara ve işbirliği geliştirerek yeni ortak projeler oluşturduğu istikrarlı komşu ülkelere sahip oldu." şeklinde konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler