Güney Kore'de batan feribot

Güney Kore'de batan feribot

Feribotun kaptanı Lee: "Özür diliyorum"

SEUL (AA) - Güney Kore'nin güneybatı kıyısı açıklarında çarşamba günü meydana gelen feribot kazasının ardından 272 yolcuyu arama çalışmaları sürerken, gözler olayda ihmali olduğu düşünülen kaptan ve mürettebata çevrildi. 

Ekipler, feribottaki 470'in üzerindeki yolcudan şu ana dek 29'unun cesedine ulaştı. 

Kazada ihmali bulunduğu şüphesiyle gözaltına alınan Kaptan Lee Joon-seok, gazetecilerin önünde kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarından özür diledi.

"Kurbanların ailelerinin önünde başımı eğip özür diliyorum" diyen Lee, "kazanın hemen öncesinde yardımcısına rota talimatlarını verip kısa süreliğine yatak odasına gittiğini ve kazanının bu sırada meydana geldiğini" söyledi.

İlk anda yolculardan yerlerinden ayrılmamalarını istediğini belirten Lee, bunun nedenini "kurtarma teknelerinin henüz olay yerine ulaşmamış olması ve suyun soğukluğu" olarak açıkladı.

Lee, görevi ihmal ve denizcilik yasalarını ihlal suçlamasıyla dün gözaltına alınmıştı.

Polis ve savcılar, feribottan tahliye kararının neden geç verildiğini araştırıyorlar.

Mürettebattan dün gözaltına alınan, kaza anında dümenin başında bulunan Cho Joon-ki de gazetecilere, olay anında "dümen dişlisinin beklenmedik biçimde hızlı dönmeye başladığını" söyledi.

Aralarında okul gezisine katılan 325 lise öğrencisinin de bulunduğu 470'den fazla kişiyi taşıyan feribotun neden battığı henüz bilinmiyor. Feribotun, su altındaki bir kayaya çarpmış olabileceği düşünülüyor. 

Haftada iki kez Incheon-Jeju seferi yapan feribot, 1994'te Japonya'da üretilmişti. 146 metre uzunluğundaki ve 22 metre genişliğindeki feribot, 921 kişi, 180 araç ve 152 konteyner taşıma kapasitesine sahipti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı