Güney Kore Hakkında Bilgi Yarışması

Güney Kore Hakkında Bilgi Yarışması

Güney Kore Büyükelçiliği Müsteşarı Cho:-"Bu tür etkinliklerin Türkiye’de Güney Kore’nin tanınmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Yarışmaya katılan özellikle genç yarışmacılar Güney Kore hakkında bilgi sahibi oluyorlar"

ANKARA (AA) - Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Cho Dong Woo, "Güney Kore Hakkında Bilgi Yarışması" etkinliğinin Türkiye'de birkaç yıldır düzenlendiğini ve etkinliğe katılan yarışmacıların, yarışma sayesinde Güney Kore hakkında bilgi sahibi olduğunu belirterek, "Bu tür etkinliklerin Türkiye’de Güney Kore’nin tanınmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Ankara Üniversite Cebeci Kampüsü Spor Salonu'nda Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği ve Kore Kültür Merkezi'nin iş birliğiyle düzenlenen "Güney Kore Hakkında Bilgi Yarışması" adlı etkinliğin sonunda AA muhabirine açıklamada bulunan Kültür Müsteşarı Cho, etkinliğin birkaç yıldır tertiplendiğini ve yarışma sonucunda başarılı olan öğrencilere ödül ve burs imkanları sunulduğunu aktardı.

Cho, etkinlik sayesinde yarışmacıların Güney Kore hakkında bilgi sahibi olduğunu kaydederek, "Bu tür etkinliklerin Türkiye’de Güney Kore’nin tanınmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Kardeş ülkeler olan Güney Kore ve Türkiye'nin insanları olarak birbirimizi seviyoruz. Bu tür etkinliklerin öğrencilerin gelecekte Güney Kore’de eğitim almarı yönünde olumlu etkilerinin olacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kore Kültür Merkezi’nin internet sayfasından yayınlanan 5 soruyu yanıtlayarak başvuran 250 kişiden 150'sinin katıldığı yarışmada, Kore Gerçeği adlı kitaptan toplam 50 soru soruldu.

Soru ve cevapların Türkçe olarak yapıldığı yarışmada birinci olan Damla Akarsu'ya 3 bin, ikinci olan Sinem Betül Canikli'ye 2 bin ve üçüncü olan Ayşe Taş'a bin 500 lira ödül ile plaket verilirken her üç yarışmacıya TÖMER bünyesinde bulunan Sejong Enstitüsü’ndeki Korece derslere yüzde 50 indirimli katılma hakkı tanındı.

Güney Kore Hakkında Bilgi Yarışması

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler