Güney Kore Devlet Başkanı Moon barınaktan köpek sahiplendi

Güney Kore Devlet Başkanı Moon barınaktan köpek sahiplendi

ANKARA (AA) - Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, hayvan barınağındaki bir köpeğe sahip çıktı.Yonhap ajansının haberine göre, Devlet Başkanlığı...

ANKARA (AA) - Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, hayvan barınağındaki bir köpeğe sahip çıktı.

Yonhap ajansının haberine göre, Devlet Başkanlığı Sarayı Mavi Ev'den yapılan açıklamada, Moon'un, hayvan hakları savunucusu CARE grubunun korumasında olan "Tory" isimli köpeği, resmi olarak sahiplendiği belirtildi.

Haberde, ilk kez bir barınak köpeğinin, devlet başkanlığı himayesine geçtiğine işaret edildi.

Moon da Tory'i sahiplenmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Yaklaşık bir milyon hayvan yeni sahipler buluyor ancak her yıl 300 bin hayvan terk ediliyor." ifadesini kullandı.

Moon, "Terk edilmiş hayvanlarla daha fazla ilgilenmeli ve toplum olarak onlara sahip çıkmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Devlet Başkanlığı seçimleri öncesinde yürüttüğü kampanya sırasında hayvan barınağını ziyaret eden Moon, iki yıl önce köpek eti üreten bir çiftlikten kurtarılan ancak siyah köpeklere karşı toplumdaki ön yargı nedeniyle şimdiye kadar kimse tarafından sahiplenilmeyen Tory'i, devlet başkanlığının köpeği olarak sahipleneceğine söz vermişti.

Moon, Tory'i sahiplenmesinin, insanların ön yargıdan ve ayrımcılıktan kurtulması gerektiğine olan inancını göstereceğini vurgulamıştı.

Moon'un, "Maru" isminde Pungsan cinsi bir köpeği ve yine bir barınaktan edinilen "Jjing-jjing" isminde bir kedisi bulunuyor.

CARE grubu, eski Devlet Başkanı Park Geun-hye'yi, başkanlık sarayından ayrılırken Jindo cinsi 9 köpeğini Mavi Ev'e terk etmekle suçlamıştı.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler