GÜNDEM ÖZETİ / 8 Mart 2018

GÜNDEM ÖZETİ / 8 Mart 2018

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1 - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın milletvekilleriyle bir araya gelecek.

(TBMM/12.00)

2 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kadın Muhtarlar Buluşması'na katılacak.

(Aydın/10.30)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Macaristan Savunma Bakanı Istvan Simicsko ile Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto'yla görüşecek.

(Budapeşte)

2- AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinde kahvaltıya katılacak

(Ankara/09.30)

3- TBMM'den

- TBMM Genel Kurulunda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı üzerinde görüşmeler devam edecek.

- Anayasa Komisyonunda, seçim ittifakına ilişkin kanun teklifinin görüşmeleri devam edecek.

(TBMM/14.00/16.00)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Akdeniz Ekonomi Forumu'na katılacak, Mersin Üniversitesi Rektörlüğünün ardından Mersin ve Adana'daki bazı fabrikaları ziyaret edecek.

(Mersin/10.30/12.00/13.30/Adana/15.30/16.30)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Portekiz İş Forumu'na katılacak, Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva ile basın toplantısı düzenleyecek.

(Lizbon)

3- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Milas Güney Ege 9. Uluslararası Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na katılacak.

(Muğla/11.00)

4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kadın Girişimciler ve Türkiye'de Kadın Hakları Paneli'ne iştirak edecek.

(Ankara/10.30)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

6- TÜİK, 2017 yılı bitkisel ürün fiyatları ve üretim değeri istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avusturya Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Avrupa Karin Kneissl ile görüşecek.

(Viyana)

2 - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Türkiye basın toplantısına katılacak, Almanya'daki Türk toplum temsilcileri ile bir araya gelecek.

(Berlin)

3 - Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin)


GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gerçekleştirilen "Uluslararası İyilik Ödülleri"nin bu yılki sahiplerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "ASELSAN AKADEMİ Lisansüstü Eğitim Programı" tanıtım toplantısına katılacak.

(Ankara/11.00)

3- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.(Ankara/09.30)

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda devam edilecek.(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişiminde, biri polis iki kişinin şehit edildiği, 46 kişinin de yaralandığı Sarıyer'deki Borsa İstanbul'un işgal edilmesine ilişkin biri firari 10'u tutuklu 15 sanığın yargılanmasına Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin 19'u tutuklu 29 sanığın, ''örgüt üyeliği'' ve ''darbeye teşebbüs'' suçlarından yargılanması İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ''Uyanış'' filminin yönetmeni Ali Avcı’nın ''silahlı terör örgütü yöneticisi'' olmak suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ‘nün Bursa'daki iş adamları yapılanmasına yönelik davada 81 sanığın yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek

(Bursa/10.00)

- Darbe girişimi sırasında Siirt Valiliğini abluka altına almaya çalışan rütbeli askerlerin de aralarında bulunduğu 89'u tutuklu 332 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Konferans Salonu'nda devam edilecek.

(Siirt/09.00)


SPOR

1- Spor Toto 1. Lig'in 26. haftası, Altınordu-İstanbulspor ve MKE Ankaragücü-Adanaspor maçlarıyla tamamlanacak.

(İzmir/16.00/Ankara/19.00)

2- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final rövanşında Hatay Büyükşehir Belediyespor-ESBVA-LM ve Reyer-Mersin Büyükşehir Belediyespor karşılaşmaları yapılacak.

(Hatay/18.00/Venedik/21.00)

3- Voleybol Efeler Ligi play-off turu çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe ile Galatasaray HDI Sigorta, Metro Enerji Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.00)

4- Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off turu çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe, Metro Enerji Spor Salonu'nda Bursa Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek.

(İstanbul/16.00)

5- UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu ilk maçları oynanacak.

***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :