GÜNDEM ÖZETİ / 25 Mayıs 2017

GÜNDEM ÖZETİ / 25 Mayıs 2017

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kamu Denetçiliği Kurumunca düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde İdarenin Denetim Mekanizmalarının İncelenmesi Çalıştayı'na katılacak.

(Ankara/10.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i parti genel merkezinde ziyaret edecek.

(Ankara/12.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ümraniye Belediyesince Kozyatağı Hilton Otel'de İslam Ülkeleri Finans Zirvesi'ne, İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde Zeynep Bodur Okyay'a fahri doktora beratının tevcih edilmesi törenine katılacak.

(İstanbul/10.00/19.00)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Arnavutköy'de GREİF fabrikasını ziyaret edecek.

(İstanbul/12.00)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki 'Trabzon Günleri' açılışına iştirak edecek.

- Kılıç ayrıca Şırnak'ta şehit olan özel harekat polisi Mesut Yılmaz için Salıpazarı ilçesinde kılınacak cenaze namazına katılacak.

(Ankara/11.00/Samsun/16.35)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ATO Congresium'da "3. Su Kayıp ve Kaçakları Türkiye Forumu"na katılacak.

(Ankara/10.00)

5- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İsviçreki 70. Dünya Sağlık Asamblesi kapsamında çeşitli ülkelerden mevkidaşıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek, temaslarda bulunacak.

(Cenevre)

6- TBMM Genel Kurulunda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları ele alınacak.

(TBMM/14.00)


EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Türkiye Katılım Bankaları Birliği 16. Olağan Genel Kuruluna iştirak edecek.

(İstanbul/10.00)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TSE-TOBB İşbirliği Protokolü'ne ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üretim Reform Paketi Görüşmelerine iştirak edecek.

(Ankara/09.00/TBMM/10.30)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Rekabet Kurumu Başkanlığı İstanbul temsilciliği binası açılış törenine, Sektör İncelemesi Raporu Tanıtım ve Değerlendirme Paneli'ne, 3. İstanbul Ayakkabı Saraciye Fuarı'na katılacak.

(İstanbul/11.00/14.00/15.00)

4- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 13. KOBİ Zirvesi “Endüstriyel Dönüşümle, Geleceğin KOBİ’leri” toplantısına iştirak edecek.

(İstanbul/10.30)

5- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, PTTCELL Lansman Törenine katılacak.

(İstanbul/10.00)

6- TÜİK, bu yıla ilişkin Bitkisel Üretim 1. Tahmini'ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı Belçika'da gerçekleştirilecek.

- NATO'nun yeni karargahına taşınması dolayısıyla düzenlenen toplantıda liderler, terörle mücadele ve savunma harcamalarının artırılmasını ele alacak.

(Brüksel)

2- ABD Başkanı Donald Trump, Belçika'da AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşecek.

(Brüksel)

3- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'yi kabul edecek.

(Lefkoşa)

4- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

5- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam)


GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Başkanlık Konferans Salonu'nda, "Üzerinde Her Canın Hakkı Var, Bu Ramazan ve Her Zaman" olarak belirlenen 2017 yılı Ramazan teması ile bu ay gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgilendirme toplantısı yapacak.

(Ankara/11.00)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Özbekistan'da Başbakan Yardımcısı Rustam Azimov ile bir araya gelecek, Türkiye-Özbekistan Karma Ekonomik Komisyonu 4. dönem toplantısı ile Türkiye-Özbekistan İş Forumu'na iştirak edecek.

(Taşkent)

2- Fethin 564. yıl dönümü dolayısıyla Topkapı Sarayı Müzesi konferans salonunda "İstanbul'un Fethi ve Fatih Sultan Mehmet" konulu toplantı gerçekleştirilecek.

(İstanbul/10.30)


SPOR

1- TFF 1. Lig play-off yarı final ilk maçlarında Giresunspor-Eskişehirspor ve Göztepe-Boluspor karşılaşacak.

(Giresun/19.00/İzmir/21.30)

2- Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off turunda Gaziantep Basketbol-Beşiktaş Sompo Japan ve Galatasaray Odeabank-Anadolu Efes maçları yapılacak.

(Gaziantep/18.30/İstanbul/20.30)

3- A Milli Erkek Voleybol Takımı, Dünya Şampiyonası Avrupa Kıta Elemeleri ikinci etap 2. maçında İzlanda ile karşı karşıya gelecek.

(Lyon/18.30)

4- Türkiye Basketbol Birinci Ligi play-off final grubunda Bursaspor Durmazlar, Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek.

(Bursa/19.00)

5- Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi play-off final serisi ikinci maçında Beşiktaş RMK Marine ile Kardemir Karabükspor karşı karşıya gelecek.

(Kocaeli/16.00)


***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :