GÜNDEM / 3 Mart 2018

GÜNDEM / 3 Mart 2018

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Konya Valiliğini ziyaret edecek, partisinin 6. Olağan İl Kongresi'ne katılacak.

- Partisinin Kütahya 5. Olağan İl Kadın Kolları Kongresi'ne iştirak edecek olan Yıldırım, valiliğe ziyarette bulunacak.

(Konya/12.15/13.00/Kütahya/16.00/17.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Zirvesi'ne katılacak.

(Kocaeli/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Snowboard Dünya Kupası Ödül Töreni'ne iştirak edecek.

(Kayseri/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Şırnak İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katılacak.

(Şırnak/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas İl Başkanlığının Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı ve Kentsel Dönüşüm Merkezinin açılışına katılacak.

(Sivas/11.30/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelecek, Şuhut doğal gaz hattının açılış törenine, AK Parti 83. İl Danışma Meclisi toplantısına ve 5. İl Gençlik Kolları Kongresi'ne iştirak edecek.

(Afyonkarahisar/10.30-14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı "28 Şubat Gazete Manşetleri Sergisi" ve AK Parti Malatya İl Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(Malatya/13.00/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, "28 Şubat: İnsan Haklarına Balans Ayarı(!)" programına katılacak.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Mustafa Kemal Üniversitesi Teknoloji ve Ar-Ge Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Antakya Mobilyacılığını Geliştirme Projesi Hizmet Binası'nın açılış töreni ve AK Parti Defne İlçe Kongresi'ne iştirak edecek, Antakya Mobilyacılar İhtisas Küçük Sanayi Sitesi ile şehit Piyade Sözleşmeli Er Sergen Pamukçu'nun ailesine ziyarette bulunacak.

(Hatay/10.00-15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Belediyeler Birliğinin MEB Şura Salonu'nda düzenleyeceği ödül törenine katılacak.

(Ankara/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Kasımpaşa-Osmanlıspor, Medipol Başakşehir-Göztepe ve Kardemir Karabükspor-Galatasaray maçları yapılacak.

(İstanbul/13.30/16.00/Karabük/19.00) (Fotoğraflı)

2- Spor Toto 1. Lig'in 25. haftasında Denizlispor-Grandmedical Manisaspor, Gaziantepspor-Balıkesirspor Baltok, Eskişehirspor-Adana Demirspor ve Samsunspor-Çaykur Rizespor müsabakaları oynanacak.

(Denizli/Gaziantep/13.00/Eskişehir/Samsun/15.30) (Fotoğraflı)

3- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 19. haftası, Muratbey Uşak-Beşiktaş Sompo Japan, Pınar Karşıyaka-Darüşşafaka ve Trabzonspor-Banvit maçlarına sahne olacak.

(Uşak/13.00/İzmir/15.15/Trabzon/20.15) (Fotoğraflı)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 19. haftasında Adana ASKİ-Bornova Beckerspor, OGM Ormanspor-Beşiktaş ve Abdullah Gül Üniversitesi-BOTAŞ maçları yapılacak.

(Adana/Ankara/Kayseri/14.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off çeyrek final turu, Beşiktaş-VakıfBank, Bursa Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe, Halkbank-Galatasaray ve Nilüfer Belediyespor-Eczacıbaşı VitrA maçlarıyla başlayacak.

(İstanbul/13.00/Bursa/Ankara/16.00/Bursa/17.30) (Fotoğraflı)

6- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi baraj etabı, Seramiksan-İlbank ve Kameroğlu Beylikdüzü Voleybol İhtisas-Zanakkale Belediyespor maçlarıyla Balıkesir'de start alacak.

(Balıkesir/14.00/16.00) (Fotoğraflı)

7- Voleybol Efeler Ligi baraj etabında Jeopark Kula Belediyespor-TKD Kuzey Enerji Torul Gençlik ve İnegöl Belediyespor-Beşiktaş karşılaşmaları oynanacak.

(Afyonkarahisar/13.00/15.00) (Fotoğraflı)

8- Hentbol Kadınlar EHF Kupası çeyrek final ilk maçında Kastamonu Belediyespor, deplasmanda Romanya'nın Zalau takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Zalau/18.00)

9- Hentbol Kadınlar Challenge Kupası çeyrek final ilk maçında Ardeşen Gençlik, İsveç'in Kristianstad takımını konuk edecek.

(Rize/17.00) (Fotoğraflı)

10- Sutopu Erkekler Avrupa Şampiyonası Elemeleri baraj rövanş maçında Türkiye, ENKA Yüzme Havuzu'nda Ukrayna ile karşılaşacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı)

11- Sutopu Kadınlar Avrupa Şampiyonası Elemeleri baraj rövanş maçında Türkiye, ENKA Yüzme Havuzu'nda Slovakya ile karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

12- FIS Snowboard Dünya Kupası final etabı, Erciyes Kayak Merkezi'nde yapılacak.

(Kayseri/13.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- ) Sancar ailesinden ikinci başarı

- Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın yeğeni Hakan Sancar, bitkileri "ölümsüzleştirmek" için keşfettiği solüsyonla Türkiye'yi gururlandıran bir buluşa imza attı

- Keşfettiği solüsyonla su, hava ve güneşe ihtiyaç duymadan süs bitkilerinden ağaçlara, yosunlara kadar her türlü bitkinin yıllarca canlı kalmasını sağlayan Sancar, dünyada sadece birkaç şirketin başarabildiği stabilizasyonu Türkiye'de gerçekleştirdi

- Hakan Sancar:

- "Orman ve Su İşleri Bakanlığından aldığımız resmi izinle bin 500 metre yükseklikteki ormanlardan kara yosunu ve ağaçları tabiata zarar vermeden topluyoruz. Fabrikaya taşıdığımız bitkileri bulduğumuz solüsyonla işliyoruz. Bitkilerin bu solüsyonu emme süreci 20-30 gün sürüyor. Daha sonra bitkiler, mekanları yeşillendirmek için hazır hale geliyor"

- "Amcam her zaman bize bir enerji oldu, ondan sonraki nesil hep kendisini örnek aldı, bizim için bir rol modeldi, o Nobel ödülü aldıktan sonra, bilime çocukluğumdan beri var olan ilgim daha da arttı"

- "Bu solüsyonu keşfedince amcamla paylaştım, çok mutlu oldu, beni tebrik etti"

(Semra Orkan/İstanbul)

2- "Bank Asya'dan TMSF'ye 610 milyon TL ödenecek"

- TMSF Başkanı Muhiddin Gülal:

- "Bank Asya'daki mevduat sahiplerine sigorta kapsamında ödenen 974 milyon TL'nin bir kısmı Bank Asya tarafından TMSF'ye ödendi ve Bank Asya'dan kalan 610 milyon TL'lik tutar da önümüzdeki günlerde ödenecek. Bank Asya'daki taşınmazlar ise iflas hükümleri çerçevesinde aktif-pasif dengesi gözetilerek masa idaresi tarafından tasfiye edilecek"

- "Eğer firmanın ekonomik devamlılığında bir tehlike söz konusu ise firmanın satışı gündeme gelebiliyor ama böyle çok firmamız yok. Firmalarımız genel itibarıyla kuvvetli ve genelde varlık satışı yapmak suretiyle firmalarımızın işletme sermayelerini kuvvetlendiriyoruz"

- "Duman Yapı ve Fi Yapı'nın satışı masada. Uluslararası firmayla görüşme halindeyiz. Onlar bitmemiş inşaatları tamamlayarak mağduriyetleri giderecek. Satışı da henüz taslak halinde"

- "İhtiyacı olan şirketlere kendi bünyemizden kaynak aktarıyoruz. Naksan Plastik Fabrikası'nı teminen 150 milyon lira kaynak aktardık"

- "Adabank'ın 11 kez satılması denendi. Şu anda İslam Kalkınma Bankası'nın iştiraki üzerinden görüşmelerimiz devam ediyor. Henüz daha imza atmadık ama onlar ciddi bir alıcı. Muhammen bedel de karşı tarafla konuşuldu"

(Handan Güneş / İstanbul)

3- Taraftarın "seyircisiz oynama" itirazı AYM'den döndü

- Anayasa Mahkemesi, tuttuğu futbol takımına seyircisiz oynama cezası verilen bir taraftarın yaptığı bireysel başvuruyu yetkisizlik nedeniyle kabul edilemez buldu

- Yüksek Mahkeme, futbol disiplin kurallarının uygulanması ile ilgili disiplin ve tahkim kurulu kararlarına karşı bireysel başvuruda bulunulamayacağını vurguladı

(Ferdi Türkten-Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :