GTO, Gaziantep'i Almanya'da tanıttı

GTO, Gaziantep'i Almanya'da tanıttı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) üyeleri, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekli...

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) üyeleri, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekli ziyaret programı kapsamında Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen ITB Berlin Turizm Ticaret Fuarı'na katıldı.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep'te turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalar, kentin turizm potansiyelini, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tescilli mutfak kültürünü ve firmaların verdiği hizmetleri tanıtma fırsatı yakaladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Gaziantep standında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya gelen heyet, kentin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi için yaptıkları çalışmaları ve "Şimdi Gaziantep'e Gitme Zamanı" kampanyası hakkında bilgi verdi.

Sektördeki gelişmeleri, arz ve talebi etkin bir biçimde buluşturan fuarda incelemelerde bulunan heyet, aynı zamanda German Travel Association (DRV) ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası ile yaptıkları toplantılarda oluşabilecek işbirlikleri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Alman halkını Gaziantep'e davet eden üyeler, yabancı turistleri kente çekebilecek tur, kongre gibi organizasyonlar hakkında da görüşmeler yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler