Gölyazı Belediyespor’dan hakem tepkisi

Gölyazı Belediyespor’dan hakem tepkisi

Konya Amatör Futbol Ligi Süper Grup’ta Pazar günü Çatalhüyük Çumra Belediyespor’a 2-1 yenilerek liderlik koltuğunu Ereğlispor’a kaptıran Gölyazı Belediyespor’dan hakem tepkisi geldi.

Konya Amatör Futbol Ligi Süper Grup’ta Pazar günü Çatalhüyük Çumra Belediyespor’a 2-1 yenilerek liderlik koltuğunu Ereğlispor’a kaptıran Gölyazı Belediyespor’dan hakem tepkisi geldi. Sezon başından beri “Gölyazı Belediyespor şampiyon yapılacak” şeklinde algı oluşturulduğu belirtilen açıklamada hakem yönetimiyle ilgili, “Gölyazı Belediyespor destekleniyor algısının aksine Gölyazı Belediyespor'un da sezon başından beri hakları yenilebiliyor olduğunun göstergesidir” denildi.

‘MİSAFİRPERVERLİĞİMİZİ ELİMİZDEN GELDİĞİNCE GÖSTERMEYE ÇALIŞTIK’

Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu sezon çıktığımız süper amatörde sezon başından beri şampiyonluk mücadelesi veriyoruz. Bugüne kadar olabildiğince futbolun içinde kalmaya gayret gösterdik. Zaman zaman hakkımızda haksız eleştiriler olsa da sessizliğimizi korumaya özen gösterdik. Evimize gelen bütün takımlara misafirperverliğimizi elimizden geldiğince göstermeye çalıştık. Gittiğimiz deplasmanlarda zaman zaman olumsuzluklar yaşasak da, bu tür olayların futbolun içinde olduğunu bilerek hareket ettik. Ancak evimizde oynadığımız Ilgın karşılaşmasında yaşananlar nedeniyle hak etmediğimiz muamelelere maruz kaldık.

‘HAKEM ELEŞTİRİSİ YAPMADIK’

Kamuoyunda hakemlerin ve ASKF'nin bizi şampiyon yapacakları dillendirildi. Oysa hem kaybettiğimiz hem de kazandığımız maçlarda aleyhimize sonucu etkileyecek sayısız kararlar verilmesine rağmen asla çıkıp hakem eleştirisi yapmadık. Eksikliği ve hatayı hep kendimizde aradık. Ancak Ç.Çumra Belediyespor maçında yaşananlardan sonra artık bıçak kemiğe dayandı. Maçın içerisinde en az 10 kez rakip takım oyuncularının sakatlık nedeniyle durmasına rağmen orta hakem Mehmet Himyeri maçın sonuna sadece 4 dakika eklemiş ve müsabaka normal süresinde bile oynanmamıştır.

‘ELLE ÇEVİRDİĞİNİ İTİRAF ETTİ’

Yediğimiz 2. gol öncesi rakip takım oyuncusu topu elle çevirmesine rağmen maçı orta sahadan yöneten Himyeri pozisyonu görmemiştir. Bu oyuncu saha içerisinde takımımız futbolcularına topu elle çevirdiğini de itiraf etmiştir. Rakip takım kalecisi en az 5-6 kez oyunu soğutmaya yönelik çabalarına hakem tarafından sarı kart dahi gösterilmemiş ve bu da bu tür davranışların saha içinde daha fazla olmasına sebebiyet vermiştir.

‘GÖLYAZISPOR DESTEKLENMİYOR AKSİNE HAKLARI YENİYOR’
Sonuç olarak kamuoyunda oluşan Gölyazıspor destekleniyor algısının aksine Gölyazıspor'un da sezon başından beri hakları yenilebiliyor olduğunun göstergesidir. Kamuoyuna yansıtmak istediğimizin kesinlikle mağlubiyetimiz ile alakası olmadığını belirtmek isteriz, sezon başından beri sergilediğimiz duruşu devam ettireceğimizin bilinmesini isteriz. Ancak ligin son haftalarına yaklaştığımız bu süreçte sesi çok çıkanın haklı olmadığını ve gerektiğinde kulübümüzün haklarını her platformda savunacağımızı belirtmek isteriz. Ayrıca kalan maçlarda hakem atamalarının performans yönünden maçı kaldırabilecek hakemlerin atanması ve hakem hatalarının en aza indirilmesi en büyük temennimizdir. Kamuoyuna saygılarımızla”  Spor Servisi

Önceki ve Sonraki Haberler