Konyaspor Galip: 36 Haftadır Neredeydiniz?

Konyaspor Galip: 36 Haftadır Neredeydiniz?

Konyaspor Süper Lig'in 36. haftasında kendi evinde ağırladığı Samsunspor'u bozguna uğrattı. Yeşil beyazlılar kritik haftada 3 puan alarak lig kalma umutlarını perçinledi.

Süper Lig'in 36. haftasında tüm maçlar aynı saatte başladı. Konyaspor, kendi saha ve seyircisi önünde ağırladığı Samsunspor'u bozguna uğratarak mağlup etmeyi başardı.

Bu sezon çıktığı 35 maçta 8 galibiyet, 13 beraberlik, 14 de yenilgi yaşayan Konyaspor, haftaya 37 puan ve 14 averajla 16. sırada girmişti.

Konyaspor, geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'yle berabere kalmış ve Samsunspor da Trabzonspor'u 3-1 mağlup etmişti.

konyaspor-samsunspor-maci-1.jpg

KADRO İDEALE DÖNDÜ

Konyaspor, zorlu mücadeleye Slowik, Uğurcan, Adil, Hadebe, Guilherme, Nzonzi, Soner, Ndao, Oğulcan, Ethemi, Cikalleshi onbiriyle başladı.

konyaspor-samsunspor-maci-2.jpg

ARKA ARKAYA ŞUTLAR

Mücadeleye iyi başlayan taraf Konyaspor oldu. Rakip kalede çok pozisyon arayan taraf olan yeşil beyazlılar 21. dakikada Ndao'nun ortasında kafayı vuran Nzonzi'nin golüyle 1-0 öne geçti.

Yine rakip kaleden ayrılmayan Konyaspor, 28'de Guilherme'nin füzesiyle durumu 2-0'a getirdi.

38'de kullanılan korner atışında kafayı Cikalleshi vurdu ve durum 3-0 oldu.

İlk yarıda başka gol olmadı ve takımlar bu skorla soyunma odasına girdi.

TOPU RAKİBE BIRAKTIK

Teknik Direktör Omerovic döneminin aksine Konyaspo, son Fenerbahçe maçında olduğu gibi bu maçta da topu rakibine bıraktı. Yüzde 38'e 62 topa sahip olma oranının ortaya çıktığı mücadelede Konyaspor, daha çok şut çeken taraf olmayı başardı.

İKİNCİ YARI ÇOK DURGUN

Mücadelenin ikinci yarısı, ilk yarının aksine oldukça sakin geçti. Takımlar orta sahaları çok hızlı geçti. Samsunspor, yaptığı değişikliklerle Konyaspor kalesini sürekli yokladı. Ancak beklediği oyunu ortaya koyamadı.

SLOWIK'E İŞ DÜŞMEDİ

Geçiğimiz hafta oynanan Fenerbahçe mücadelesined takımı oyunda tutan isim olan Slowik, Samsunspor karşısında oldukça rahat bir maç oynadı. Polonyalı kalecinin koruduğu kaleye Samsunspor oyuncuları tarafından isabetli bir şut gelmedi.

super-lig-puan-durumu-36-hafta.jpg

SON NEFES KALDI

Mücadelede başka gol olmadı ve Konyaspor, golsüz geçirdiği 3 haftanın sonunda Samsunspor'u 3-0'la geçmeyi başardı.

Konyaspor, aldığı bu galibiyetle puanını 40'a çıkardı. Rakiplerden Pendikspor, Hatayspor ve Gaziantepspor'un kazandığı haftada Karagümrük, Galatasaray'a kaybetti ve 37 puanda kaldı.

Konyaspor önümüzdeki hafta Fenerbahçe'ye 3-0 mağlup olan Kayserispor'a konuk olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler