Giresun'da 15 Temmuz şehidinin ismi okula verildi

Giresun'da 15 Temmuz şehidinin ismi okula verildi

Vali Karahan: "Biz biliyoruz ki şehitler ölmez. İnşallah bu okulumuz yaşadığı sürece şehidimizin ismi de hatırası da yaşayacak"

GİRESUN (AA) - Giresun'un Keşap ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesine, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit düşen İsmail Kefal'in ismi verildi.

Giresun Valisi Hasan Karahan, okulda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, kentin şerefli geçmişiyle her zaman gurur duyduklarını söyledi.

Kefal'in hain kalkışma sırasında kendisini tanklara, helikopterlere ve F-16'lara siper ederek milletin iradesini teslim etmediğini vurgulayan Karahan, şöyle devam etti:

"Bir hatırası olarak ismini Keşap Anadolu İmam Hatip Lisesine veriyoruz. Biz biliyoruz ki şehitler ölmez. İnşallah bu okulumuz yaşadığı sürece şehidimizin ismi de hatırası da yaşayacak. Allah sizlerden razı olsun. Şehidimizin mekanı cennet olsun. İnanıyoruz ki o bizi ruh aleminde görüyor, seyrediyor ve yaptığıyla o da gurur duyuyor Allah'ın izniyle. Biz de onlara layık olacak şekilde bundan sonra yolumuza devam edeceğiz."

Şehit İsmail Kefal'in annesi Nurten Kefal de "Yavrumla gurur duyuyorum, dimdik ayaktayım. Vatan sağ olsun. Sözün bittiği yer. Allah razı olsun." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Karahan, Nurten Kefal'e etkinlik anısına plaket verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :