Genel Seçime Doğru

Genel Seçime Doğru

New York'ta 12 günde 34 bin 757 seçmenden 4 bin 122'si oyunu kullandı

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Türkiye’nin New York Başkonsolosluğu'nda oy kullanma işlemleri devam ediyor. Bugüne kadar 4 bin 122 seçmenin oy kullandığı bildirildi.

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başkonsolosluk'ta oy verme işlemlerinin 12 gündür sorunsuz bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine oranla katılım oranının yüksek olduğunu ifade eden Yalçın, 12 günde New York bölgesine kayıtlı 34 bin 757 seçmenden 4 bin 122'sinin oylarını kullandığını, bunun da yaklaşık yüzde 12'ye tekabül ettiğini kaydetti.

Yalçın, "Dört gün daha olduğunu düşünürsek bu rakamın daha da artacağını ve yüzde 15'lere en azından yaklaşacağını umuyoruz" dedi.

Hafta sonu oy vermeye gelen vatandaşların sayısının arttığını da belirten Yalçın, ''Bugüne kadar sorunsuz bir seçim geçirdik. Ne kadar çok sayıda seçmenimiz oy kullanırsa biz görevimizi daha iyi yerine getireceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bazı vatandaşların adres beyanlarını süresinde yapmadıkları için New York seçmen listesinde yer almadığını da anlatan Yalçın, "Vatandaşlarımız gelmeden Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesinden durumlarını kontrol ederlerse boşu boşuna buraya tekrar gelmemiş olurlar" diye konuştu.

Yalçın oy kullanma işleminin 31 Mayıs saat 19.00'da sona ereceğini de anlatarak, ertesi gün oyların parti temsilcilerinin de içinde bulunduğu bir grup tarafından THY'nin tarifeli seferiyle İstanbul'a götürüleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı