Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

Gaziantep'teki terör saldırısına tepkiler

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu:- "Sivil halkın içerisinde patlatılan bombanın hedefi, insanlığın şeref ve onurunun bitirilmesidir"- ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci:- "Bu alçaklığı ve kalleşliği yapan insan müsveddelerini lanetliyorum"

ANKARA (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin, "Masum yüreklerin en mutlu günlerinde, sivil halkın içerisinde patlatılan bombanın hedefi, insanlığın şeref ve onurunun bitirilmesidir." ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, yazılı açıklamasında, Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde bir kına gecesindeki sivil insanları hedef alan terör saldırısını şiddetle kınadığını bildirdi.

Terörün, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hedef aldığını belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Gün, teröre karşı birlik ve beraber olma günüdür. Bu vicdan ve insanlık dışı olay, terörün vahşette sınır tanımadığını göstermiştir. Masum yüreklerin en mutlu günlerinde, sivil halkın içerisinde patlatılan bombanın hedefi, insanlığın şeref ve onurunun bitirilmesidir. Söz konusu işlere imza atan hainler iyi bilmeliler ki bu zulümler, asil milletimizin birliğini beraberliğini sarsamaz. Terörist saldırılar tarih önünde teröristlerin ve destekçilerinin kapkara yüreklerine yazılmış utançtan, zalimlikten, katillikten başka bir şey değildir. Aziz milletimiz birdir, beraberdir, sonuna kadar bu hainlik ve çirkinliklerin karşısında dimdik duracaktır."

- "Bu vahşeti yapanlar insan olamaz"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci de terörün karanlık ve çirkin yüzünün bir kez daha kendisini gösterdiğine işaret ederek, "Bu vahşeti yapanlar insan olamaz, bu alçaklığı ve kalleşliği yapan insan müsveddelerini lanetliyorum. Türkiye teröre teslim olmayacak, devleti ve milleti ile kenetlenerek terörle mücadele edecektir. Devletimiz ve milletimiz, çocukları, kadınları, sivil insanlarımızı hedef alan bu barbar hainlere teslim olmaz. Bu karanlık günleri el ele, omuz omuza hep birlikte aşacağız. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dilerim." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler