Gaziantep'teki terör operasyonları

Gaziantep'teki terör operasyonları

TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Apa:"Terör, sadece Gaziantep ve Türkiye'nin değil dünyanın sorunudur. Devletimiz ve hükümetimiz terör gruplarıyla kararlı bir mücadele gösteriyor. Er veya geç bu hain yapıların kökü kazanacaktır. Bu konuya inancımız tamdır.

GAZİANTEP (AA) - Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Kazım Apa, Gaziantep'teki terör olaylarına ilişkin, terörün sadece Gaziantep ve Türkiye'nin değil dünyanın sorunu olduğunu belirterek, "Devletimiz ve hükümetimiz terör gruplarıyla kararlı bir mücadele gösteriyor. Er veya geç bu hain yapıların kökü kazanacaktır. Bu konuya inancımız tamdır. Ancak bu süreçte verdiğimiz şehitler yüreğimiz derinden yaralamaktadır." dedi.

Apa yaptığı yazılı açıklamaya göre, Gaziantep'te son yaşanan hücre evi operasyonlarının ardından tüm kesimleri kentte sahip çıkmaya davet eti.

Gaziantep'in bu hain yapılardan temizlenmesi için Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya önderliğinde kararlı bir mücadele gösterildiğini dile getiren Apa, "Bizler de bu mücadelelere destek olmalı, birlik ve bütünlüğümüzü korumalı ve kentimizde bu terör gruplarının barınmasına asla müsade etmemeliyiz." ifadelerini kullandı.

Son yıllarda Avrupa'nın birçok bölgesinde de benzer terör olaylarının yaşandığına dikkat çeken Apa, şunları kaydetti:

"Terör sadece Gaziantep ve Türkiye'nin değil dünyanın sorunudur. Devletimiz ve hükümetimiz terör gruplarıyla kararlı bir mücadele gösteriyor. Er veya geç bu hain yapıların kökü kazanacaktır. Bu konuya inancımız tamdır. Ancak bu süreçte verdiğimiz şehitler yüreğimiz derinden yaralamaktadır. Terör sadece Gaziantep ve Türkiye'de kol gezmiyor. Bugün Avrupa'nın önemli kentleri de aynı tehditti hissediyor. Önemli olan bu tehdit unsurlarına karşı yürütülen kararlı çalışmalardır. Kentimizde DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarla örgütün yapılanması deşifre ediliyor. Ancak bu süreçte hayatını kaybeden polislerimizin derin üzüntüsünü yaşıyor. Şunu unutmamalıyız ki; terörün panzehiri, toplum olarak kenetlenmektir.''

Birlik ve beraberlik içinde hareket edildiği sürece, bu hain yapılanmaların asla amacına ulaşamayacağını savunan Apa, ''Gaziantep’teki operasyonlarda 3 polis memur şehit oldu, 9 kişi de ağır yaralandı. Yiğit ve kahraman 3 polisimiz milletini ve bayrağını koruma adına şehit olarak Hakk'a yürüdü. Acımız büyük. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu millet darbeye karşı nasıl direndiyse, bu hain yapılara karşı da ısrarlı direnişini sürdürecektir. Terörün her türlüsünü lanetliyor ve bu uğurda vatan ve millet için mücadele eden silahlı kuvvetlerimize ve polisimize başarılar diliyorum. Allah onların yar ve yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay ise terör örgütlerine karşı en büyük gücün birlik, beraberlik olduğunu ifade ederek, "Devletimizin terörle ısrarlı mücadelesi ile bu hain gruplar bu coğrafyadan silinecektir. Bu süreçte hain teröre karşı ortak tepkimizi arttırarak sürdürmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Geçmişte Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini yakan ve düşmana karşı eşsiz bir direniş gösteren Gaziantep halkının DEAŞ ve benzeri terör gruplarına asla boyun eğmeyeceğini ifade eden Ay, açıklamasında şunlara değindi:

"Gaziantep sanayisi, turizmi ve dinamik yapısıyla bu coğrafyanın gözde kentlerinden birisidir. Ancak, hain terör örgütleri bu kenti yaşanmaz göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar. Gaziantep geçmişte böyle durumlarda hep dik durmuş ve birlik beraberlik halinde kenetlenerek teröre asla geçit vermemiştir. Son yaşanan olay sonrası da aynı duruşumuzla terörle mücadeleye destek vermeliyiz. Emniyet güçleri tarafından hücre evlerine yapılan operasyonlarda 3 polisimizin şehit olmasının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Vatanını, bayrağını ve milletini koruma uğruna şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet, ailelerine de sabır ve başsağlığı diliyorum. Bu operasyonlarda 5 ‘i polis 9 kişide yaralandı. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Milletimize bu acıları yaşatan hain terörü lanetliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :