Gaziantep'teki FETÖ/PDY davası

Gaziantep'teki FETÖ/PDY davası

Örgütün "Milli Eğitim" yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 69'u tutuklu 150 sanığın yargılanmasına devam edildi

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) üye oldukları ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürülen 69'u tutuklu, 150 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Gaziantep Bölge Adliyesindeki 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, meslekten ihraç edilen eski öğretmen sanıklar, savunmalarını yaptı.

Sanıklar, silahlı terör örgütüne üye oldukları, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları ve örgüt yöneticisi olduklarına yönelik iddiaların tamamen asılsız olduğunu öne sürdü.

Legal olarak kurulan ve örgüte yakınlığıyla bilinen sendikaya üye olduklarını, yine legal olarak kurulan bir bankada hesap açmakla suçlandıklarını savunan sanıklar, bu kuruluşlarda faaliyette bulunmanın suç olmadığını iddia etti.

Sanıklar, örgütün haberleşme programı "ByLock"u kullanmadıklarını ve telefonlarına indirmediklerini, kim tarafından indirildiğini de bilmediklerini öne sürerek tahliyelerini talep etti.

Duruşma öğleden sonra avukatların savunmasıyla sürecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler