"Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu doğru iş yaptı"

"Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu doğru iş yaptı"

- Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "(Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ihraç edilmesi) Milletimize, memleketimize, devletimize ihanet edenlerle beraber olduklarını dile getirip de söyleyenlerin, ülkeden firar edenlerin kulüplerimizde işleri yoktur"


ANKARA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulunun, Hakan Şükür ve Arif Erdem'i üyelikten çıkarmasıyla ilgili, "Doğru iş yaptılar. Çünkü milletimize, memleketimize, devletimize ihanet edenlerle beraber olduklarını dile getirip de söyleyenlerin, ülkeden firar edenlerin kulüplerimizde işleri yoktur." ifadelerini kullandı.

Bakan Kılıç, yaptığı açıklamada, Galatasaray Kulübü'nün cumartesi günü gerçekleştirilen genel kurulunda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'yla (FETÖ/PDY) olan ilişkileri nedeniyle disipline sevk edilen Arif Erdem ve Hakan Şükür'ün üyeliklerinin sona erdirilmemesinin yanlış bir karar olduğunu belirterek, toplantıda hayır diyenlerin bunu sarı-kırmızılı camiaya anlatamayacaklarını vurguladı.

Bu kararın ardından Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulunun dün olağanüstü toplanarak Hakan Şükür ve Arif Erdem'i ihraç ettiğini hatırlatan Kılıç, "Doğru iş yaptılar. Çünkü milletimize, memleketimize, devletimize ihanet edenlerle beraber olduklarını dile getirip de söyleyenlerin, ülkeden firar edenlerin kulüplerimizde işleri yoktur." değerlendirmesinde bulundu. Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Galatasaray Genel Kurulunun cumartesi günü aldığı karar zaten doğru değildi. Genel kurulda ibra kararından sonra çok detaya girmemekle beraber aslında Galatasaray Genel Kurulunun değil, orada kalan bir takım neden orada oldukları belli olmayan kişilerin aldığı bir karardı. Bu karar Galatasaray camiasında ve kamuoyunda tepkiye neden oldu. Zaten genel kurulda ihraca hayır diyenler bunu camiaya anlatamazlardı. Dolayısıyla Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, bence gereken kararı alıp doğru işi yapmıştır."

Futbol camiasının FETÖ ile mücadelesi konusunda gerekeni yaptığını belirten Kılıç, "Böyle arada sırada kazalar oluyor. Cumartesi günü yaşanan olayda da görüldü. Bu taşınamaz, kabul edilemez, bu ülkenin hiçbir kurumunun, kulübünün kabul edemeyeceği bir şey olduğu da hemen ertesinde alınan bu karar doğrultusunda ortaya çıktı." şeklinde görüşlerini aktardı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :