"Futbolda şike kumpası" davası

"Futbolda şike kumpası" davası

FETÖ'nün "futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu iddiasıyla 14'ü tutuklu 108 sanığın yargılanmasına devam edildi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu iddiasıyla 14'ü tutuklu 108 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binada görülen duruşmada, tutuklu sanık Haşim Gülal, savunmasını tamamladı.

Gülal, kamuoyuna "şike soruşturması" olarak yansıyan operasyonda, birçok kişiye yönelik teknik takibin yapıldığını anlattı.

Söz konusu soruşturmanın sadece Fenerbahçe Kulübü’ne yönelik olmadığını kaydeden ve "kumpas" iddialarını reddeden Gülal, şunları kaydetti:

"Şike soruşturmasında birçok kişi ve kulübe yönelik soruşturma yapılmıştır. Sadece Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yönelik bir soruşturma yapılmamıştır. Ayrıca söz konusu soruşturmada yapılan yeniden yargılamada 13. Ağır Ceza Mahkemesi, kişiler hakkında beraat kararı vermesine rağmen kumpas iddiasını reddetmiştir. Beraat kararı, o dönem yasada yapılan değişiklikle verilmiştir. Yoksa soruşturmada yapılan herhangi bir usulsüzlük olduğu iddiasıyla değildir. Zaten, soruşturmada usulsüzlük de yoktur. 2014 yılındaki yasa değişikliğiyle 13. Ağır Ceza Mahkemesince verilen kişiler yönünden beraat kararı henüz Yargıtay'dadır ve kesinleşmemiştir."

- ByLock kullandığı iddiası

Görevi boyunca idari amirlerinin dışında kimseden emir almadığını iddia eden Gülal, "Fenerbahçe'ye kumpas kurulduğu iddiasını kesinlikle kabul etmiyorum. İletişim tespiti yapılması istenen şahıslar, yaptıkları görüşmeleri kabul etmişlerdir." dedi.

"ByLock" kullandığı iddiasını da reddeden Gülal, şöyle devam etti:

"Sayın Başkan, pazartesi günü içerisinde benim de bulunduğum bir liste okudunuz. ByLock kullandığımı, 'turuncu' olarak belirtilen kullanıcı olduğumu, rütbemi ve çalıştığım yeri okudunuz. ByLock'u kullandığım yönünde nasıl bir tespit yapıldı ise tutanakta belirtilmemiştir. Dijital veriler sürekli değişmez, değişiklik arz etmez. Ben, ByLock programını kesinlikle kullanmadım. Bu iddiayı kesinlikle kabul etmiyorum."

​ Duruşma, tutuklu sanıklar yönünden tahliye taleplerin alınması için yarın devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :