Futbolda "şike kumpası" davası

Futbolda "şike kumpası" davası

FETÖ'nün "futbolda şike" soruşturmasında “kumpas” kurduğu iddiasıyla haklarında dava açılan 14'ü tutuklu 108 sanığın yargılandığı davanın duruşması yarına ertelendi - Tutuklu sanık Okumuş: - "Soruşturma başlatıldıktan sonra şube müdürlüğümüze gelen yazıyl

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) "futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu iddiasıyla 14'ü tutuklu 108 sanığın yargılandığı davanın 8’inci duruşması sona erdi.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki salonda yapılan duruşmada, tutuklu sanık Mustafa Okumuş, savunmasını tamamladı.

Kendisi hakkında gözaltı kararını öğrenince teslim olduğunu anlatan Okumuş, "Soruşturulması için organize şubeye gelen şikeye ilişkin evrak, ilgili birim amirlerince paraflandıktan sonra görevli olduğum büroya ulaştı. Ben de bu evrakı Soner Koç’a zimmetledim. Bu tamamen benim tasarrufumdur. Böyle bir evrak önümüze geldiğinde geçiştiremezdik, önemli bir soruşturma konusuydu ve sümen altı edilemezdi." dedi.

Suçlamaları reddeden Okumuş, savunmasında şunları kaydetti:

"Olgun Aydın isimli şahıs, Giresun ve İstanbul’da bazı şahısları tehdit ederek menajerlik faaliyeti yürüttüğü, bu yolla haksız kazanç elde ettiği yönündeki bilgi üzerine soruşturma başladı. Konu, adli makamlara ulaştığında ise savcı Zekeriya Öz, bu konu için görevlendirilmişti. Soruşturma başlatıldıktan sonra şube müdürlüğümüze gelen yazıyla dinlemeler yapıldı. Bülent Aydın ve Mahmut Özgener dinlenecek kişiler arasındaydı. Aziz Yıldırım için dinleme kararının olup olmadığını hatırlamıyorum. Kısa süre sonra tayinim çıkınca görevli olduğum şubeden ayrıldım. Soruşturmanın sonrası hakkında bilgim yoktur. Görevimin gereğini yaptım. Hiç kimsenin özel hayatına müdahale etmedim."

Hakkında FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığı yönündeki iddiayı da reddeden Okumuş, bu programı kullanmadığını sözlerine ekledi.

Duruşma, sanık savunmalarının tamamlanması için yarına ertelendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :