Filipinler'de çatışma

Filipinler'de çatışma

Ebu Seyyaf örgütü ile Filipinli askerler arasında çıkan çatışmada 3 militan öldü, 16 asker yaralandı

ZAMBOANGA CITY (AA) - Filipinler'de Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Sulu bölgesinde askeri birlikler ile Ebu Seyyaf örgütü arasında çıkan çatışmada 3 militanın öldüğü, 16 askerin yaralandığı bildirildi.

Askeri kaynaklar, Sulu bölgesinin Patikul kentinde, 200 civarında Ebu Seyyaf militanıyla karşı karşıya gelen askerlerin militanlarla yaklaşık 1,5 saat süren bir çatışma yaşadığını aktardı.

Filipinler Batı Mindanao Komutanlığı sözcüsü Filemon Tan, çatışmayı doğrularken 3 militanın öldürüldüğü, 10 militanın ise yaralandığını belirtti.

Çatışmada 16 askerin de yaralandığını söyleyen Tan, yaralıların Sulu bölgesinin başkenti Jolo'da bir hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Tan, bölgede çatışmaların devam ettiğini bildirdi.

Ebu Seyyaf örgütü, geçen yıl eylül ayında kaçırdığı 2 Kanadalı rehine için 8 milyon Kanada doları fidye istemiş, Kanada'ya 25 Nisan'a kadar süre vermişti. Rehinelerden John Ridsdel 26 Nisan'da, Robert Hall ise geçen hafta öldürülmüştü. Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren Ebu Seyyaf örgütü, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla 1991 yılından bu yana şiddet eylemleri düzenliyor.

Ülkede 9 Mayıs'ta düzenlenen devlet başkanı seçimini kazanan Rodrigo Duterte, seçildikten hemen sonra Filipinler Komünist Partisi üyelerine kabinede yer verebileceğini ve Ebu Seyyaf örgütü ile görüşebileceğini açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :