CHP'li Vekile Konyalı Tokadı

Deniz Gezmiş'in idamının yıl dönümünde yapılan konuşma, TBMM'de gerilime sebep oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan'ın Deniz Gezmiş'in idamının yıl dönümü nedeniyle yaptığı konuşma tartışmalara neden oldu. Akdoğan'ın, "Ey zalimler, ister kaymakam olun ister vali, ister hakim olun ister savcı, ister vekil olun ister bakan, boşa çiğniyorsunuz yalan dünyayı. 1400 senedir yapıyorsunuz bunu." sözleri, AK Parti ve CHP vekilleri arasında gerilime sebep oldu.

Tartışma Meclis Genel Kurulu'nda Yayıldı

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan konuşmalar sırasında yaşanan gerilim, Akdoğan'ın "1400 senedir" ifadesiyle başladı. AK Parti milletvekilleri, Akdoğan'ın bu ifadesini açıklamasını talep etti. AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, bu ifadenin Türkiye'nin Müslümanlarına yönelik ciddi bir iftira olduğunu belirterek özür dilemesini istedi.

CHP ve AK Parti Arasında Ters Köşe Tartışması

Tartışmanın büyümesi üzerine CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamına CHP'den toplam 48 ret oyu verildiğini, bunların içinde İsmet İnönü ve Bülent Ecevit'in oylarının da olduğunu belirtti. Bu açıklama, tartışmayı farklı bir boyuta taşıdı.

Birleşimlerde Ara Verildi

Tartışmanın devam etmesi üzerine TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, birleşime ara verdi. Ancak aranın ardından da tartışma devam ettiği için birleşime bir kez daha ara verildi. Tartışmalar arasında gerilim tırmanırken, milletvekillerinin görüşmelerini sürdürmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler