Teleferik Kazasının İlk Duruşması 11 Haziran'da Başlıyor

Teleferik Kazasının İlk Duruşması 11 Haziran'da Başlıyor

Antalya'da 12 Nisan'da meydana gelen teleferik kazasında bir kişinin hayatını kaybetmesi ve birçok kişinin yaralanmasıyla ilgili dava 11 Haziran'da görülecek.

12 Nisan'da Antalya'da meydana gelen ve büyük yankı uyandıran teleferik kazasının ilk duruşma tarihi belirlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi iştiraki ANET tarafından işletilen Sarısu Teleferik Hattı'nda yaşanan kaza sonucu, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve diğer dört sanık 11 Haziran'da Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Teleferik Kazasının İlk Duruşması 11 Haziran'da Başlıyor

Kazanın Detayları ve İddianame

Kaza, teleferiğin 5 nolu direğinin bağlantı noktasından kopması sonucu meydana gelmişti. Bu elim olayda bir kişi hayatını kaybederken, yedi kişi yaralanmış ve 184 kişi mahsur kalmıştı. Olayın ardından, Cumhuriyet Halk Partisi'nden Kepez Belediye Başkanı seçilen ve eski ANET Genel Müdürü olan Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu beş kişi tutuklanarak Döşemealtı L Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Teleferik Kazasının İlk Duruşması 11 Haziran'da Başlıyor

Suçlamalar ve Ceza İstemi

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 36 sayfalık iddianame, 7 Mayıs 2024'te 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu ve kabul edildi. İddianamede, sanıkların "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" ve "trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma" suçlarından 27'şer yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler