Yağışlı hava geri geliyor

Yağışlı hava geri geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Türkiye, hafta sonunda yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına girecek. Batı bölgelerden başlayarak artan yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının mevsim normallerine gerilemesi bekleniyor.

Türkiye'de hafta sonu hava durumu yeni bir döneme giriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde ise yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

Yarın, ülkenin batı ve kuzeybatı bölgelerinde yağışlı bir hava etkili olacak. Cuma günü ise Orta ve Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in doğusu, Ege, Marmara, Orta ve Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde yağışlar kendini gösterecek.

Hava sıcaklıklarının batı bölgelerden başlayarak artması beklenirken, cuma gününe kadar en yüksek sıcaklık değerlerinin Konya'da 23, Ankara'da 24, İstanbul'da 21, Adana'da 31, Diyarbakır'da 27, İzmir'de 29, Antalya'da 28, Samsun'da ise 21 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.

Konya'da hafta sonu yağış var

hava.jpg

Hafta sonu ise yağışlı hava, Marmara'nın kuzeybatısı, Kıyı Ege, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu hariç Türkiye genelinde etkili olacak. Bu yağışlı sistemle birlikte hava sıcaklıklarının, ülke genelinde mevsim normalleri civarına düşmesi bekleniyor.

Hafta sonu günün en yüksek sıcaklık değerleri ise Konya'da 18, Ankara'da 17, İzmir ve Diyarbakır'da 26, İstanbul'da 18, Antalya'da 23, Samsun'da 19, Adana'da ise 27 derece civarında seyredecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler