FETÖ'nün Nazilli yapılanması davası

FETÖ'nün Nazilli yapılanması davası

Aydın'da FETÖ/PDY'nin Nazilli yapılanmasına ilişkin 19'u tutuklu 40 sanığın yargılanmasına devam edildi- Tutuklu sanıklardan 5'i tahliye edildi

AYDIN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Nazilli ilçesindeki örgütlenmesine ilişkin soruşturma kapsamında 19'u tutuklu 40 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesince Aydın Gençlik Merkezi Fethi Sekin Duruşma Salonu'nda görülen davanın 2. duruşmasına, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve sanıkların yakınları katıldı.

"Terör örgütü yöneticiliği" iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Turgut Güven, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

İddianamede yer aldığı gibi "Taner" kod adını kullanmadığını, mahrem imamları yapılanmasında da yer almadığını ileri süren Güven, "Benim tek bir adım var, o da Turgut. Bu iddia nasıl ortaya çıktı, dosyaya nasıl eklendi bilmiyorum. Ben terörist değilim, terör örgütü yöneticiliği de yapmadım." dedi.

Güven'in savunması üzerine mahkeme başkanı Mustafa Ümit, "Senin kullandığın telefon numarasına ilişkin ByLock bilgileri geldi. Fakat içerikler çözümlenememiş. Burada da "Taner" ismi geçiyor. Buna ne diyeceksin?" sorusunu yöneltti. Güven, "Ben ByLock kullanmadım, indirmedim. Bahsettiğiniz kişi listesindeki kimseyi de tanımıyorum. Ben mağdurum, mağduriyetimin giderilmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

Savcı mütalaasında, elde edilen delillerin dosyayı aydınlatma derecesinde yeterli olduğunu, sanıkların "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Tutuklu, tutuksuz sanıklar ve taraf avukatlarının savunmalarının tamamlamasının ardından mahkeme heyeti 5 sanığın tahliyesine karar verdi.

Duruşma 20 Şubat 2018'e ertelendi.

-İddianame

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Göçmen tarafından hazırlanan iddianamede, 19'u tutuklu 40 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler