FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Bandırma ve Kahta'da "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi

BALIKESİR/ADIYAMAN (AA) - Balıkesir'in Bandırma ve Adıyaman'ın Kahta ilçelerinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Bandırma Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Katılımcılara hitap eden AK Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, "Yeni Türkiye"de hukuksuz bir şekilde demokrasiyi ortadan kaldırmak isteyen hainlerin karşısına bu milletin çıktığını söyledi.

Milletin, "Çanakkale ruhu" ile darbecileri püskürttüğünü vurgulayan Bostan, şöyle konuştu:

"100 yıl önce yabancı devletler, Anadolu'yu Türklerden almak için askerlerini boğaza yığmıştı. Bu millet, Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın arkasında kenetlendi. Onların tanklarına, tüfeklerine karşı göğsünü siper etti. Binlerce şehit vererek, bu toprakları şehit kanıyla sulayarak düşmanları kırdı, dağıttı. 100 yıl sonra, 15 Temmuz akşamı yine bu milletin kurmuş olduğu peygamber ocağına, Mehmetçiğin içerisine çöreklenmiş, öbeklenmiş olan hainler, bu milletin paralarıyla vergileriyle alınmış olan uçaklarla bu milletin üzerine, meclisin üzerine bomba yağdırdılar. Ama bu millet Çanakkale'de olduğu gibi gençleriyle, kadınlarıyla ,erkekleriyle hainlerin tanklarının önüne yattı. Onların tüfeklerinin mermilerinin, toplarının önüne göğsünü siper etti."

- Kahta

Kahta'da toplanarak demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar da FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Meydandaki katılımcılara seslenen AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, 15 Temmuz gecesi halkın bir destan yazdığına dikkati çekti.

Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını ifade eden Metiner, geçmişte olduğu gibi bugün de pek çok olayın arkasında FETÖ'nün olduğunu dile getirdi.

Milletvekili Metiner, "Uludere'yi bombalayanlar, alçak FETÖ'nün askerleriydi. Rus uçağını da onlar düşürdü. Çözüm sürecini onlar baltaladılar. Pensilvanya'daki iblisin ipini ellerinde tutanlar ile DAEŞ'in ve Kandil'in iplerini ellerinde tutanlar, emin olunuz aynıdır." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :