FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Diyarbakır'da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik tepkilerini sürdürüyor

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik demokrasi nöbeti devam ediyor.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan binlerce vatandaş, FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları açtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

Darbe girişimi gecesi yaşananlar sinevizyonda gösterilirken, duygulu anlar yaşandı. Tekbir getiren grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları attı.

Mevlit okutulan ve darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua edilen demokrasi nöbetinde, engelli, yaşlı ve çocukların da bulunduğu alanda, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Yazar Fatih Çıtlak, yaptığı konuşmada, darbe girişimi gecesi Doğu'nun büyük kahramanlığa imza attığını söyledi. Halkın darbeye karşı birlik içinde hareket ettiğini belirten Çıtlak, şöyle konuştu:

"Diyarbakır ve bölge, 15 Temmuz akşamında gerçek bir destan yazdı. Allah bizi vatanını, bayrağını, insanını tanımadan, hatta dinini ve Allah'ını Peygamber'ini tanımadan, din anlatanların şerrinden muhafaza eylesin. Allah bu bayrağa hakaret edenleri, bu bayrağa paçavra diyenleri, şehitlerimizle alay edenleri dünyada da ahirette de bizden uzak eylesin. 15 Temmuz'da ben ne zaman rahat ettim biliyor musunuz? Diyarbakır’dan, Mardin’den, Şanlıurfa’dan haber aldığımda, bu sahneyi gördüğümde 'bu mesele bitmiştir' dedim. Bu asil duruşunu hiç kaybetme Diyarbakır, vallahi batıda da doğuda da sizlere dua eden insanlar olduğunu hiç unutma."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :