FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Balıkesir'de vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepkilerini sürdürüyor

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine vatandaşlar, "demokrasi nöbeti" tutmak için akşam saatlerinden itibaren Milli İrade Meydanı'na toplanmaya başladı. Darbe girişimin olduğu 15 Temmuz’dan bu yana meydanı boş bırakmayan vatandaşlar darbe girişimine tepki gösterdi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla vatandaşlar, darbe girişiminde bulunanlar aleyhinde sloganlar attı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan demokrasi nöbetinde daha sonra şehitler için dua edildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin meydana kurduğu tırın dev ekranında, bugün bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüntüsü, bir kez daha meydandakilerle paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu şiir, meydanda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Meydanda ayrıca AK Parti Kadın Kollarının kurduğu ''Darbe Anını Yaz'' masasına gelen Balıkesirliler kendi darbe anılarını deftere yazdı.

Belediye bandosunun konser verdiği gecenin ilerleyen saatlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarının hazırladığı Demokrasi Marşı hep bir ağızdan söylendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :