FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hacıoğlu:- "Milletimiz ve onun seçtiği hükümete karşı silahlı güç kullanarak 208 vatandaşımızın şehit olmasına sebebiyet verenler, artık Türkiye'de darbe yapılamayacağını görmüşlerdir"

SAKARYA (AA) - Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, "Milletimiz ve onun seçtiği hükümete karşı silahlı güç kullanarak 208 vatandaşımızın şehit olmasına sebebiyet verenler, artık Türkiye'de darbe yapılamayacağını görmüşlerdir." dedi.

Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk demokrasi tarihinde kara darbelerden sonuncusunun 15 Temmuz akşamı yaşandığını, demokrasiye yapılan bu darbe girişimini şiddetle kınadıklarını belirtti.

Milletin demokrasiye olan bağlılığı sayesinde bu darbe girişiminin bastırıldığını vurgulayan Hacıoğlu, "Uçak, tank gibi ağır silahlar kullanılmasına rağmen milletimizin inanmışlığı ve kararlılığı sayesinde bu darbe girişimi de bastırıldı. Milletimiz ve onun seçtiği hükümete karşı silahlı güç kullanarak 208 vatandaşımızın şehit olmasına sebebiyet verenler, artık Türkiye'de darbe yapılamayacağını görmüşlerdir." diye konuştu.

Hacıoğlu, bağımsız yargının Türk milletine bu acıları yaşatanlara en ağır cezayı vereceğine olan inançlarının tam olduğunu dile getirerek, "Birlik ve beraberliğimize uzanan her türlü girişime camia olarak karşı duracağımızı, demokrasiye olan inancımızı tam olarak belirtiyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu milletin temel taşı Balkan camiası olarak, Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olduğumuzu belirtiriz." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler