FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

İstanbul Şehir Üniversitesinde akademisyenler, öğrenciler ve idari personel FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti

İSTANBUL (AA) - FETÖ'nün darbe girişimi, İstanbul Şehir Üniversitesinde akademisyenler, öğrenciler ve idari personel tarafından protesto edildi.

Batı yerleşkesinde öğrenciler tarafından üniversite yönetiminin desteğiyle FETÖ'nün darbe girişimine tepki eylemi gerçekleştirildi. Üniversitenin kapısının önünde toplanan grup adına öğrenci Taha Enes Kurtulmuş tarafından bir bildiri okundu.

15 Temmuz Cuma gecesi bir imtihandan geçtiklerini ifade eden Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Edebiyat değil, asker geçti, polis geçti, sivil vatandaş geçti. Belediyeler geçtiler, partiler farklılıklarını bir kenara bırakma imtihanından geçtiler. 15 Temmuz Cuma gecesi, kendilerine korumakla emanet edilen millete ihanet eden bir general çetesi, sandı ki yıl 1960. Sandılar ki tank vücudunda tecessüm etmiş kibirlerinin altında biz ezileceğiz ve onlar da darbecilikten cuntacılığa terfi edilecekler. En büyük hususu göz ardı ettiler, çünkü düşmanın ölüm korkusu yoksa silah namlusunun da manası kalmamıştır. Bu kriz anında aziz milletimizin feraseti kendini göstermiş, Adnan Menderes’in ipe götürülmesine karşın sokağa dökülmediklerinden dolayı esef eden dedelerimizin hikayeleri ile büyüyen vatan evlatları topyekun mücadelenin tarihi bir emsalini göstermiştir."

"Her şeye rağmen, yalnız değiliz. Önce Allah’ımız var" diyen Kurtulmuş, teşebbüsün ilk anlarında cunta hükümeti durumunda onu tanımayacağını ilan eden Katar, Sudan, Fas ve Pakistan, Afrika ülkelerinde, Mekke’de, dünyanın pek çok yerinde Türkiye'ye dua edildiğini belirtti.

Taha Enes Kurtulmuş, "Bunların ötesinde, darbe gecesi şehit düşmüş polis, asker ve vatandaşlar var, hala hastanelerde aldıkları yaralarla bekleyenlerimiz var. Adına artık FETÖ denen suç şebekesinin ardından yatan zihniyeti kınıyoruz. Hiçbir gencin aklını, iradesini kimseye emanet etmemesi gerektiğini bu korkunç olay vesilesiyle bir kez daha öğrenmiş bulunuyoruz. Allah şehitlerimize rahmet, yakınlarına ve bizlere metanet, yaralılarımıza da şifalar versin.​" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler