FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Fişenk:- "Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız. Türk milleti olarak her türlü darbe girişiminin karşısında olmalı, demokrasimizi savunmalıyız" - Türk Ocakları: -

ANKARA (AA) - Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Adnan Fişenk, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız. Türk milleti olarak her türlü darbe girişiminin karşısında olmalı, demokrasimizi savunmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Fişenk, yaptığı yazılı açıklamada, ülke ve millete karşı yapılan darbe girişimini tanımadıklarını bildirdi.

Fişenk,, "Milletimizin iradesine ve demokrasimize, seçilmişlerimize karşı yapılan bu zorbalığı, fırsatçılığı asla kabul etmiyoruz. Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız. Türk milleti olarak her türlü darbe girişiminin karşısında olmalı, demokrasimizi savunmalıyız. Avrupa Gazeteciler Derneği ve medya çalışanları olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız. Demokrasiden yanayız, doğrudan yanayız.” ifadelerini kullandı.

- "Örnek bir demokrasi sınavı verildi"

Türk Ocakları Genel Merkezinden yapılan açıklamada da darbe girişimi süresince meşruiyeti ve milli iradeyi savunan sivil-asker devlet büyükleri ve milletvekillerinin örnek demokrasi sınavı verdikleri belirtildi.

Televizyon kanallarının demokrasiye sahip çıkan yayınlarının her türlü takdirin üstünde olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ordu içinde paralel bir yapılanmanın harekete geçirdiği darbecilere karşı meşruiyet çerçevesinde hareket eden Silahlı Kuvvetler mensupları ve emniyet güçlerimiz, millet iradesinin yanında yer almıştır. Bu hain girişimin başarısızlığa uğraması, bir bütün olarak büyük Türk milletinin kararlılığı ve demokrasiye sahip çıkmasıyla mümkün olmuştur. Bu olay, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve bütün devlet organları tarafından çok iyi ve etraflı bir şekilde masaya yatırılmalı ve bir daha benzer hadiselerin meydana gelmemesi için, milli birliğimiz ve devletimizin bekası açısından gerekli bütün tedbirler alınmalıdır.

Türk Ocaklılar ve aziz milletimizin fertleri, demokrasi ve milli iradenin yanındadır ve yanında olmaya devam edecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler