FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Türkiye genelindeki üniversitelerin ilahiyat ve İslami ilimler fakültelerinin dekanları, darbe girişimine tepki gösterdi

SİNOP (AA) - Türkiye genelindeki üniversitelerin ilahiyat ve İslami ilimler fakültelerinin dekanları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ile Türkiye genelindeki ilahiyat ve İslami ilimler fakültelerinin dekanlarının imzasıyla yayımlanan ortak bildiride, demokrasiye karşı yapılan saldırının şiddet ve nefretle kınandığı belirtildi.

Darbe girişiminin sorumlularının emsal teşkil edecek bir caydırıcılıkla cezalandırılması gerektiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakan ve Bakanlar Kurulu, TBMM üyeleri, şuurlu siyasiler, kahraman güvenlik güçleri ve aziz milletimizi gösterdikleri destansı mukavemetten ötürü kutluyoruz. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifa temenni ediyoruz. Her bir zerresi şehit kanlarıyla sulanmış şüheda makamı cennet vatana bir daha böyle kara günler yaşatmamasını yüce Allah'tan niyaz ederken, çetelerin ateşi ile şehit olan kardeşlerimize rahmet diliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler