FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Mardin'de soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 öğretmenden 10'u tutuklandı

MARDİN (AA) - Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında görevden ihraç edilen ve gözaltına alınan 13 öğretmenden 10'u tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevden alınan ve haklarında verilen yakalama kararının ardından İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 13 öğretmen, emniyetteki işlemlerin ardında adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan zanlılardan 10'u tutuklandı, 1'i adli kontrol şartıyla, 3 kişi de serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında Mardin merkezli 12 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, kentte görev yapmaktayken KHK kapsamında kamu görevinden çıkarılan ve haklarında yakalama kararı verilen 28 öğretmenden 14'ü gözaltına alınarak Mardin'e getirilmişti, 1 kişi ise farklı bir operasyonda gözaltına alınmıştı.

Gözaltına bulunan bir şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken, hakkında yakalama kararı bulunan 13 şüpheliyi arama çalışmaları ise sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :