FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto: - "Darbe girişimini, uygulanış biçimi ve hayatını kaybedenlerin sayısına bakarak bir terör faaliyeti olarak da adlandırabiliriz"- "Demokratik seçimlerle yönetimde bulunan Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı

BUDAPEŞTE (AA) - Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Türkiye'deki FETÖ'nün darbe girişiminin terör faaliyeti olduğunu söyledi.

Szijjarto, düzenlediği basın toplantısında, Macaristan hükümetinin Türkiye'de gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimini en sert biçimde kınadığını belirtti.

"Bu darbe girişimi, uygulanış biçimi ve hayatını kaybedenlerin sayısına bakarak bir terör faaliyeti olarak da adlandırabilir" diyen Szijjarto, demokratik seçimlerle yönetimde bulunan Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Szijjarto, Türkiye'de demokratik seçimlerle yönetimde bulunan hükümetin ve Cumhurbaşkanı'nın duruma hakim olmasının herkesin çıkarına olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı'nın duruma hakim olması Avrupa Birliği'nin, Macaristan'ın ve herkesin çıkarınadır. Türkiye, Macaristan'ın dostu ve stratejik ortağıdır. Yaklaşık 2 saat önce Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile konuştum. Kendisi, Türkiye genelinde binlerce, on binlerce insanın sokaklara dökülerek seçilmiş hükümetlerinin yanında yer alması neticesinde duruma tamamen hakim olduklarını söyledi."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler