FETÖ'nün Bolu Barosu yapılanmasına ilişkin dava

FETÖ'nün Bolu Barosu yapılanmasına ilişkin dava

Örgütün barodaki yapılanmasına yönelik haklarında "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla dava açılan 7 avukatın yargılanmasına başlandı

BOLU (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Bolu Barosu'ndaki yapılanmasına yönelik "terör örgütüne üye olmak" suçundan haklarında dava açılan biri tutuklu 7 avukatın yargılanmasına başlandı.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuklu sanık Özgür Beyarslan ile tutuksuz sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Kimlik tespiti ve iddianame özetinin okunmasıyla başlayan duruşmada, sanıklar savunma yaptı.

Tutuklu sanık Beyarslan, savunmasında hakkındaki iddiaları redderek, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı, Bank Asya'ya destek olduğu ve çocuklarını örgüte ait okula gönderdiği için suçlandığını anlattı. Beyarslan, söz konusu suçlamaların gerçeği yansıtmadığını öne sürerek, beraatını talep etti.

Tutuksuz sanıklar da savunmalarında suçsuz olduklarını öne sürerek, mahkeme heyetinden beraatlarını istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Beyarslan'ın "ByLock" dökümlerinin getirilmesi, bazı sanıkların dijital materyallerinin çözümlenmesi ve eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bolu Barosu'na kayıtlı biri tutuklu 7 avukat hakkında, "terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :