Fas'tan Afrika açılımı

Fas'tan Afrika açılımı

Fas Başbakanı Benkiran: - “Geleceğimiz Afrika’da”

RABAT (AA) - Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran, Kral 6. Muhammed’in Afrika ülkelerine yaptığı ziyaretleri değerlendirerek geleceklerinin Afrika’da olduğunu söyledi.

Benkiran, başkent Rabat’ta düzenlenen Genç Mühendisler Forumu’nda yaptığı konuşmada, “Geleceğimiz Afrika’dadır. Kralımızla beraber Afrika’ya yönelik çalışmaları çok önemsiyoruz ve bu yöndeki politikaları her zaman desteklemeye devam edeceğiz. Biz Afrika ile tek bir aile gibiyiz, bu nedenle kazan-kazan argümanı aile içinde geçerli değildir. Ailelerin kazançları uzun süreli ve ileriye yöneliktir, hızlı ve anlık kazançları hedeflemezler.” dedi.

Afrika ile başlatılan bu yeni politikayı 6. Muhammed’in öncülüğünde gerçekleştirdiklerini vurgulayan Benkiran, “Ülkemizin Afrika politikası insan merkezlidir, Afrika’nın zenginlikleri değil. Afrika halklarına yardım etmek istiyorsak öncelikle onların güvenini kazanmalıyız. Onların iyiliğini istediğimizi ve onlara yardım için yanlarında olduğumuzu hissetmeleri durumunda Afrika bütün kapılarını açacaktır.” diye konuştu.

Fas’ın ocak ayında Afrika Birliğine 33 yıl aradan sonra tekrar üye olmasının ardından Fas Kralı 6. Muhammed birçok Afrika ülkesini ziyaret etti. Birliğe üye olma sürecinde de pek çok Afrika ülkesine giden 6. Muhammed, bu ziyaretlerde yüzün üzerinde ikili iş birliği anlaşması imzaladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler