Evlilik kredisi hangi illerde başlayacak?

Evlilik kredisi hangi illerde başlayacak?

AK Parti, Aile ve Gençlik Fonu'nun oluşturulması amacıyla TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi'ni kamuoyuna tanıttı.

Usta, "Teklifin merkezinde; bizi biz yapan, kutsal saydığımız ailenin korunması yatmaktadır." dedi. Aile kavramının küresel düzeyde zayıflatılma çabalarına dikkat çeken Usta, bu kampanyaların özellikle çocukları ve gençleri hedeflediğini ve ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Aile ve Gençlik Fonu'nun temel amacının aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin daha sağlam temeller üzerine evlenmelerini teşvik etmek olduğunu vurgulayan Usta, ülkenin doğal kaynaklarından ayrılacak bir kaynağın bu fonun kurulması için önemli bir adım olacağını açıkladı.

"Fonun kaynaklarının nerede, nasıl kullanıldığı kamuoyuyla paylaşılacak" diyen Usta, kanun teklifinin 9 maddeden oluştuğunu ve fonun kaynaklarının aile müessesesinin güçlendirilmesi, gençlerin evliliklerinin desteklenmesi, sosyal risklere karşı koruma ve gençlerin gelişimine destek verme amacıyla kullanılacağını belirtti.

Fonun kaynaklarının mevcut doğal gaz, petrol ve maden gelirlerinin yüzde 20'sinden oluşacağını ifade eden Usta, ayrıca var olan fonlardan veya yeni fonlardan elde edilen gelirlerin de yüzde 10'unun bu fona aktarılmasının planlandığını açıkladı.

Usta, fonun büyüklüğünün, doğal gaz, petrol ve maden kaynaklarından elde edilen gelirlere bağlı olarak en az 4,5-5 milyar lira olabileceğini söyledi.

Evlilik Kredisi 4 İlde Başlayacak

Fonun pilot uygulamasının Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya illerinde başlayacağını açıklayan Usta, başvuruların dijital ortamda yapılacağını ve uygun gençlere faizsiz kredi verileceğini belirtti. Uygulamanın yaş sınırlaması olmadan değerlendirileceğini ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler