Konya'nın gururu Murat Kurum ankette birinci çıktı

Konya'nın gururu Murat Kurum ankette birinci çıktı

SONAR Araştırma, İstanbul'da yapılan son ankette, seçmenlerin İstanbul'un sorunlarına daha isabetli çözümler getireceğini düşündükleri isimde birinci sıraya Murat Kurum'u yerleştirdi.

Sonar Araştırma tarafından 16-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ankette, İstanbul'da yapılacak yerel seçimlere dair önemli veriler ortaya çıktı. Ankete katılan 4 bin 221 kişi arasında yapılan anket, İstanbul'un sorunlarına daha etkili çözümler getireceği düşünülen isimleri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tercihlerini değerlendirdi.

En çok tercih edilen isim Murat Kurum oldu

Ankete katılan vatandaşlara "İstanbul'un sorunlarına hangi isim daha isabetli çözümler getirir?" sorusu yöneltildi ve yüzde 31,6 ile en çok tercih edilen isim Murat Kurum olarak belirlendi. Murat Kurum'un ardından sırasıyla Tevfik Göksu, Adil Karaimsailoğlu, Süleyman Soylu ve Fahrettin Koca geliyor.

En fazla destek Ekrem İmamoğlu'na

Ayrıca, ankette vatandaşlara "Önümüzdeki yerel seçimlerde kimin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını istersiniz?" sorusu soruldu ve yüzde 37,2 ile en fazla destek Ekrem İmamoğlu'na verildi. Murat Kurum ise bu soruda yüzde 4,2 ile ikinci sıraya yerleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.