Eskişehirli havacılık firmaları Japonya’da kendilerini tanıttı

Eskişehirli havacılık firmaları Japonya’da kendilerini tanıttı

ESO, havacılık sanayi firmalarını Japonya’da uluslararası firmalarla buluşturdu, yeni iş birlikleri değerlendirildi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Sanayi Odası’nın (ESO) ortak olarak yer aldığı, Avrupa Birliği tarafından desteklenen ABROAD projesi kapsamında Japonya'da "Aeromart Nagoya İkili İş Görüşmeleri" etkinliği gerçekleştirildi.

ESO Başkanı Savaş Özaydemir, yazılı açıklamasında, Japonya’nın Nagoya kentindeki uluslararası buluşmada ESO ve üye havacılık firmalarının yer aldığını belirterek, “Havacılık sektörünün en önemli etkinliklerinden biri gösterilen ve tamamen karşılıklı iş görüşmeleri şeklinde organize edilen Aeromart Fuarı’nda odamız ve Eskişehir’deki havacılık kümemiz ESAC adına bir de stant açıldı." ifadesini kullandı.

Etkinlikte Nagoya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açılış konferansına iştirak ettiklerini aktaran Özaydemir, şunları kaydetti:

"Burada oda temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirildi. İki gün boyunca odamız ve katılımcı firmalarımız Aeromart Fuar alanında 50’den fazla yüz yüze toplantı yaptı. Etkinliğin son gününde ise Nagoya Havacılık Kümesi C-ASTEC tarafından organize edilen Nagoya-Avrupa Havacılık Sektöründe İşbirliği toplantısına odamız temsilcileri konuşmacı olarak katılım sağladı. Japonya’nın havacılık alanında faaliyet gösteren önemli oda, küme ve firma temsilcilerinin yer aldığı toplantıda Eskişehir havacılık sanayini anlatan bir sunum yaptık."

Eskişehirli havacılık firmalarının yer aldığı görüşmelerde sektördeki son gelişmelerin incelenmesi adına önemli mesafe aldıklarını belirten Özaydemir, Japonya’da iş yapma kültürünün yerinde ele alınması, birçok firmayla iş birliğine yönelik toplantılar gerçekleştirilmesi ve özellikle de kentin havacılık kabiliyetlerinin tanıtılması açısından önemli kazanımlar sağlandığına da işaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler