Eskişehir'de "Öğrenme Şenlikleri"

Eskişehir'de "Öğrenme Şenlikleri"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Öğrenme Şenlikleri" başladı.Eskişehir Valisi Güngör...

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Öğrenme Şenlikleri" başladı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen şenliğin açılışında, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bir yıldır "Öğrenme Şenlikleri"ne hazırlanan okul, kurum ve kuruluşların "hayat boyu öğrenme" felsefesi adına gönül verdiklerini vurgulayan Tuna, şöyle konuştu:

"Kendimizi keşfederek bilgi ve becerilerimizi ortaya çıkartıp okuduğumuz okulların da sınırlarını aşabiliyorsak, değişime ve gelişime ayak uyduruyoruz demektir. Ülkemiz bu alana önem verdiğini Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü birimini kurarak ortaya koymuştur. Öğrenmeye yaşam boyu değer verilmesi bütünüyle elimizde olan bir durum. Öğrenme şenlikleri ise bu fırsatların tanıtılmasını sağlayarak toplumsal bütünleşmeyi gerçekleştirmede ve ekonomik büyümeyi sağlamada yüksek faydalar taşımaktadır. Beşikten mezara ilim öğrenmeyi felsefe edinen bir millet olarak bu çalışmaları disiplinli bir şekilde sürdürmeliyiz."

Şenlikte, çeşitli icat ve ürünler sergilendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler