Eski MHP milletvekili Oğan:

Eski MHP milletvekili Oğan:

"Bütün genel başkan adaylarımızı cuma günü Ankara'da iftara davet ediyorum. Gelin, iftarımızı beraber edelim. Nasıl her birimizi bir ilde iftar ediyorsak, biz de oturalım iftarımızı edelim, duamızı edelim ve 19 Haziran'da bu süreci nasıl götüreceğimizi ko

DÜZCE (AA) - Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, "Biz 'korsan kurultay' yapmıyoruz. Biz Türk adaletinin verdiği karar ve 548 delegenin iradesinin sonucuyla ortaya çıkan bir kurultayı yapıyoruz. Bunu korsan ilan etmek, 548 delegeyi ve onun iradesini de korsan ilan etmektir." dedi.

Kentteki bir otelde partilerle iftarda bir araya gelen Oğan, Genel Başkan başkanlığında tüm adayların iftar sofrasında bir araya gelmesi çağrısında bulundu.

İkinci çağrısının diğer genel başkan adaylarına olduğunu söyleyen Oğan, "Bütün genel başkan adaylarımızı cuma günü Ankara'da iftara davet ediyorum. Gelin, iftarımızı beraber edelim. Nasıl her birimiz bir ilde iftar ediyorsak, biz de oturalım iftarımızı edelim, duamızı edelim ve 19 Haziran'da bu süreci nasıl götüreceğimizi konuşalım. Kurultaya hep beraber gidelim. Bu bir tüzük kurultayıdır, yarışma değildir. Tüzüğümüzün ilgili maddesini değiştirelim. Ardından da yine birlik ve beraberliğimizi sağlama adına 10 Temmuz'da hep beraber seçimli kurultayımızı yapalım. Bununla da partimizdeki ayrı tarihleri, ayrı seçimleri ortadan kaldırmış oluruz." şeklinde konuştu.

Genel başkanlık seçimlerine girerken, Alparslan Türkeş'in, 'Ülkücü, ülkücünün kardeşidir' sözünü unutmayacaklarını aktaran Oğan, "Bu prensip çerçevesinde, ülkücü irade kimi işaret ederse o da bu hareketin genel başkanı olarak seçilir. Diğer bütün adaylar da ülkücü iradenin işaret ettiği noktaya doğru çalışır ve hareketimizin başarısı için hizmet etmeye devam eder." ifadelerini kullandı.

- "Biz 'korsan kurultay' yapmıyoruz."

19 Haziran'da gerçekleştirilecek tüzük değişikliği kurultayına tüm "ülküdaşları" davet ettiğini dile getiren Oğan, şunları söyledi:

"19'undaki kurultayımıza tüm delegelerimizi davet ediyorum. İnanıyorum ki delegelerimizin kahir ekseriyeti orada olacaktır ve tüzük kurultayımız büyük bir kabulle genel kuruldan geçecektir. Keşke genel merkezimiz de gelse oraya katılsa. Katılmasa dahi ifade edilen 'korsan' sözünü doğru bulmuyorum. Biz 'korsan kurultay' yapmıyoruz. Biz Türk adaletinin verdiği karar ve 548 delegenin iradesinin sonucuyla ortaya çıkan bir kurultayı yapıyoruz. Bunu korsan ilan etmek, 548 delegeyi ve onun iradesini de korsan ilan etmektir. O sebeple biz o gün, orada bulunacağız inşallah, tüzüğümüzü değiştireceğiz."

Delegelere uyarıda bulunmak istediğini belirten Oğan, şöyle devam etti:

"Farklı tarihler konuşuluyor, farklı ayrışma söylemleri ortada dolaşıyor. Biz bunları hiçbirine prim vermeyeceğiz. Allah izin verirse sadece iki tane kurultay yapacağız. Birisi 10 Temmuz'daki seçimli kurultay, bir diğeri de 19 Haziran'daki tüzük değişikliği kurultayı. Her ikisi de şimdiden hayırlı olsun. Göreceksiniz, hayırlı bir iş için yola çıktık, Rabbim niyetimizi biliyor inşallah Rabbim niyetimizi hayırlı kılacaktır."

Oğan daha sonra, kurultayda oy kullanacak Düzceli ve Bolulu delegelerle toplantı yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler