Erzurum'dan Bayırbucak'a gıda yardımı

Erzurum'dan Bayırbucak'a gıda yardımı

AK Parti Palandöken İlçe Başkanlığı ve Palandöken Belediyesi'nin hazırladığı 26 tonluk gıda ve temizlik malzemesi, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi

ERZURUM (AA) - AK Parti Palandöken İlçe Başkanlığı ve Palandöken Belediyesi'nin işbirliğiyle toplanan 26 tonluk gıda ve temizlik malzemesi, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Erzurum Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen törende konuşan AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, AK Parti ailesi olarak Bayırbucak Türkmenlerini unutmadıklarını söyledi. 

Bayırbucak Türkmenlerinin soğuk kış günlerinde verdiği mücadeleyi bildiklerini ve bunun için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Ömeroğlu, şöyle konuştu:

"Şu an bizim elimizden gelen ancak onlara ihtiyaç duydukları malzemelerle birlikte destek olabilmek. Onların yanında olduğumuzu hissettirebilmek. Bu yapılan yardımların onlar için önemli olduğunu ancak yeterli olmadığını biliyoruz. Elimizden geldiğince, gönlümüzden koptuğunca Palandöken Belediyesi ile organize ettiğimiz ilk yardım tırımızı gönderiyoruz. Türkmen kardeşlerimizle sürekli irtibat halindeyiz. Onların ihtiyaç duyduğu malzemeleri gönderiyoruz. Yine yardımlarımız devam edecek. Oradaki kardeşlerimizin verdiği mücadele, dünya genelinde Müslümanların, ümmetin vermiş olduğu mücadelenin bir göstergesidir. Türk milleti ve Erzurumlular bugün yapılan mücadelenin ne kadar önemli olduğunu, oradaki insanların ne hissettiğini biliyor."

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar de yardımlara devam edeceklerini belirterek, dualarıyla her zaman Bayırbucak Türkmenlerinin yanında olduklarını söyledi.

Törende daha sonra AK Parti Palandöken İlçe Başkanlığı ve Palandöken Belediyesi'nin işbirliğiyle toplanan 26 tonluk gıda ve temizlik malzemesi tırlara yüklenerek, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı