Erdoğan'dan Demirtaş'a 'yufka açma' cevabı

Erdoğan'dan Demirtaş'a 'yufka açma' cevabı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulu'nda hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Kurulu'nda şoförlerle bir araya geldi.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, "Bak evde, kahvede gazoz açacaksanız, davet edin gelir. 'Gazoz açılacak' deyin gelir. Hiçbir fırsatı kaçırmaz. Evde konserve, yufka mı açacaksınız Cumhurbaşkanı'nı çağırın" sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cevap geldi.

Erdoğan, "Milletimin çağırdığı her yere gittim, giderim. Bu benim için ayıp değil şereflerin en büyüğüdür. Ben zaten oralardan geliyorum. Oralarda büyüdüm" dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

TÜRKİYE'NİN GERÇEK HALİNİ EN İYİ ŞOFÖRLER BİLİR

"Türkiye'nin gerçek halini en iyi tuzu kurular değil, şoförler bilir. 2002 yılında 6 bin 100 km bölünmüş yolu olan Türkiye'de, 12 yılda 17 bin 600 km bölünmüş yol yaptık. Artık yollarda güvenle, huzur içinde seyahat yapılabiliyor.

KAZALARDA YÜZDE 60'A VARAN AZALMA OLDU

Bölünmüş yollarla 16 milyar lira tasarruf sağlandı. Artık yollarda güvenle, huzur içinde seyahat yapılabiliyor. Yaralanmalı, ölümlü, maddi hasarlı kazalarda yüzde 60'a varan azalma oldu.

2002'DE 26 HAVALİMANI VARDI, BUGÜN 55

2002 yılında ülkemizde 26 havalimanı vardı. Bugün bu rakam 55'e yükseldi. Artık yollarda güvenle, huzur içinde seyahat yapılabiliyor. Bölünmüş yollarla 16 milyar lira tasarruf sağlandı. Şimdi 1213 km hızlı tren hattımız var. Buna yenileri de ekleniyor.

OTOBÜS SAYIMIZ ARTTI

Milli gelirimizdeki artış, tüm sektörlerde olduğu gibi otobüsçülerimiz de olumlu etkiledi. 2005 yılında 163 bin olan otobüs sayımız, geçen yıl 211 bini geçti. Bu topraklarda halen 1940'ların tek parti dönemini yaşatmak isteyenler var.

HALEN 1940'LARIN TEK PARTİ DÖNEMİNİ YAŞATMAK İSTEYENLER VAR

Bu topraklarda halen 1940'ların tek parti dönemini yaşatmak isteyenler var. Bunların sandığa, demokrasiye inançları bu kadar.

BURADA PATİNAJ YAPIYORUZ

G-20 Ülkelerinin yarısından fazlası başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Burada patinaj yapıyoruz. Biz patinaj yapmadan, tırmanarak devam edelim istiyoruz. Millet, yeni Türkiye'yi de, yeni anayasayı da, başkanlık sistemini de istiyor.

BEN MİLLETİMİN ÇAĞIRDIĞI HER YERE GİDERİM

Biri çıkmış, 'Cumhurbaşkanı nereye çağrılsa gidiyor' diyor. Ben milletimin çağırdığı her yere giderim. Bu benim için ayıp değil şereflerin en büyüğüdür. Ben zaten oralardan geliyorum. Oralarda büyüdüm" dedi.

ASGARİ ÜCRET YÜKSEK OLURSA, İŞVEREN ZORLANIR, İŞSİZLER ÇOĞALIR

Bunlara sorun asgari ücret nedir bilmezler. Asgari ücret yüksek olursa, işveren zor duruma düşer. Sokaklarda işsizler çoğalır. Biri de Pensilvanya'dan işi götürmek istiyor. Bir üst akıl var, her numarayı çeviriyor"