Dünya Kanser Günü

Dünya Kanser Günü

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, kanserin, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olduğunu ve ülke genelinde...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, kanserin, dünya genelinde giderek artan bir sağlık problemi olduğunu ve ülke genelinde her yıl ortalama 164 bin kişiye kanser tanısı konulduğunu bildirdi.

Demirbaş, Dünya Kanser Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de görülmekte olan kanser sıklığının Avrupa Birliği ülkelerine göre daha düşük olduğunu ifade etti.

Her yaştan insanda kanser hastalığı ile karşılaşılabileceğine vurgu yapan Demirbaş, erkeklerde en sık görülen kanserin akciğer ve prostat, kadınlarda ise en sık meme kanseri olduğunu belirtti.

Demirbaş açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

"Bir yıl içinde yaklaşık 17 bin kadına meme kanseri teşhisi konulmuştur. Çocukluk çağı kanserlerinde ise lösemi en sık görülen kanser türüdür. 15-24 yaş grubu gençlerde ise erkeklerde testis kanseri, kadınlarda ise tiroid kanseri ilk sıralarda yer almaktadır.

Bireyler ve toplumlar, yaygın kanser türlerinin en az üçte birinin daha sağlıklı bir beslenme biçiminin seçilmesi, tütün ürünlerinden uzak durulması, fiziksel aktivitenin arttırılması ve alkol kullanımının azaltılması ile önlenebileceği konusunda bilgilendirilmelidir.

Kanser türlerinin uyarılarını erken keşfetmek, bulgularını araştırmak ve ileri tetkik için hastaların sevk edilmesi erken tanı şansını arttırmak kanserden kurtulmanın en önemli adımıdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler