Doğu Anadolu'da yağmur ve kar yağışı

Doğu Anadolu'da yağmur ve kar yağışı

Bölgede sıcaklıklar mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredecek

ERZURUM (AA) - Erzurum, Erzincan, Ağrı ve Iğdır'da yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili olacak.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Doğu Anadolu'da havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklarla yağışlı olması bekleniyor.

Bölgede yağışların öğle saatlerinde Erzincan, Ağrı ve Iğdır çevreleri ile Erzurum'un güney kesimlerinde yağmur, akşam ise bölge genelini kapsayacak şekilde yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın güney ve güney batıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 9, Tunceli ve Erzincan'da 5, Kars, Ardahan ve Ağrı'da 1, Erzurum'da ise sıfırın altında 2 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklıkları ise Tunceli ve Iğdır'da 14, Erzincan'da 12, Ardahan'da 8, Kars ve Ağrı'da 7, Erzurum'da 6 derece olacak.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ardahan'da 4, Erzurum'da 2, Kars'ta 3 santimetre ölçüldü.

Kayak merkezlerinde ise kar kalınlıkları Ergan'da 135, Sarıkamış'ta 78, Palandöken'de 76 ve Yalnızçam'da 31 santimetre kaydedildi.

Yetkililer, vatandaşları buzlanma, don ve pus olayları ile dik ve eğimli yamaçlardaki çığ tehlikelerine karşı vatandaşları uyardı.

- Erzurum ve Ağrı'da 20 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamıyor

Bölgede aralıklarla etkili olan kar ve tipi, Erzurum ve Ağrı'da ulaşımda aksamalara neden oldu.

Olumsuz hava koşuları nedeniyle Erzurum'un kırsal kesimdeki 11 mahalle, Ağrı'da ise 9 köy yolunda ulaşım yapılamıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Ağrı İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı yolların açılması için karla mücadele çalışması gerçekleştiriyor.

Ekipler ayrıca, kent merkezlerindeki mahalle yollarında kapanmaya ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmasını sürdürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :