Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu'da kış

Van'da olumsuz hava koşulları nedeniyle kırsal bölgelerdeki 15 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor- Bitlis ve Muş'ta kar ve tipi nedeniyle kapanan 542 köy yolu ulaşıma açıldı

VAN (AA) - Van'da yoğun tipi ve çığ tehlikesi nedeniyle kırsal bölgelerdeki 15 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle kırsal kesimdeki 15 yerleşim biriminin yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Bahçesaray ilçesindeki iki yerleşim biriminin yolunun çığ tehlikesi nedeniyle açılamadığı kaydedilen açıklamada, Başkale ve Gürpınar ilçelerinde de yoğun kar ve tipi nedeniyle 13 mahalleye ulaşımın sağlanamadığı aktarıldı.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünce Van ve çevresindeki tüm bağlantı yollarının açık olduğu bildirildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre ise bölge genelinde havanın az bulutlu olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile pus, yer yer sis görüleceği tahmin edilen bölgede, sıcaklığın mevsim normallerinde seyretmesi öngörülüyor.

Bölgede en düşük sıcaklıklar sıfırın altında olmak üzere Bitlis'te 6, Van ve Muş'ta 1, Hakkari'de 5 derece ölçüldü.

Bugün en yüksek sıcaklığın Van ve Hakkari'de 7, Muş'ta 6, Bitlis'te ise 4 derece olması bekleniyor.

- Bitlis

Bitlis'te İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar yağışı nedeniyle kapanan 174 köy yolunun ulaşıma açıldığını söyledi.

Kurtkan, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini belirtti.

- Muş

Muş İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Şah Şentürk, yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerinde kapanan 368 köy yolunu ulaşıma açtıklarını kaydetti.

Vatandaşların mağdur olmaması için ekiplerin aralıksız çalıştığını ifade eden Şentürk, bütün köy yollarının açık olduğunu bildirdi.

- Hakkari

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sabah saatlerinde etkili yoğun sis ulaşımı olumsuz etkiledi.

Sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 10 metreye düştü. Yetkililer, yoğun sis dolayısıyla sürücüleri daha dikkatli olmaları yönünde uyardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler