Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Azerbaycan’da

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Azerbaycan’da

Cumhurbaşkanı Aliyev, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu kabul etti- Çavuşoğlu: - “Rusya ile ilişkilerin düzelmesinde Azerbaycan’ın gösterdiği güçlü desteğe milletim adına çok teşekkür ederim”

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu kabul etti.

Aliyev, Zagulba Sarayı'ndaki görüşmede, Çavuşoğlu’nu Azerbaycan’da görmekten memnun olduğunu belirterek, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluk ve kardeşlik seviyesinin çok yüksek olduğunu ifade etti. İki ülke arasındaki kardeşliğin her sınavdan başarıyla geçtiğini anlatan Aliyev, “Çoğu ülke gördü ki biz hep birbirimizin yanında olacağız.” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Aliyev’in Varşova Zirvesi'ne katılmasının çok önemli olduğunu belirterek, orada yaptığı temasların Azerbaycan’a önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesine de değinen Çavuşoğlu, "Rusya ile ilişkilerin düzelmesinde Azerbaycan’ın gösterdiği güçlü desteğe milletim adına çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Çavuşoğlu, Azerbaycan ekonomisinde son bir yılda alınan kararların olumlu sonuçlarını görmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Görüşmeye Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Çoşkun da katıldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Bakü programı kapsamında Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile görüşecek. İki bakan ortak basın toplantısı yapacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler